Udělejte si super snídani, která vám dodá energii na celé dopoledne. Jáhly jsou přirozeně bezlepkové, vysoce výživné (obsahují hořčík, draslík, fosfor, křemík, vlákninu a další pro organismus přínosné látky), a dobře stravitelné. Navíc patří mezi takzvané zahřívací potraviny, takže právě v zimním období přijdou vhod.
Ingredience
- Na 1 porci
- ½ hrnku suchých jáhel
- 200 ml mléka
- 150 g mraženého lesního ovoce (maliny, borůvky, ostružiny, apod.)
- 2 lžíce másla
- 2 lžíce medu
- Frankys Bakery Zerup 425 ml - karamel
Postup
- Jáhly opakovaně spaříme horkou vodou. Pak je dáme do kastrůlku, zalijeme mlékem a vaříme na mírném plameni pod pokličkou, dokud se tekutina nevsaje, asi 10 minut.
- V jiném kastrůlku rozpustíme máslo a krátce podusíme mražené ovoce. Ochutíme medem.
- Jáhly promícháme s ovocnou směsí, ozdobíme toppingem a podáváme.
Sleduj nás i na sociálních sítích: