Můj účet
Přihlášení
Menu

Švestkový crumble s arašídovým máslem Lucky Alvin Snickerdoodle

Když vypukne sezóna švestek, je přímo povinností upéct nějaký moučník se švestkami. Švestkový koláč s drobenkou nebo švestkový koláč s tvarohem a mákem, to je česká klasika. Chutnají výborně, ale také obsahují dost cukru, obyčejné bílé mouky a tuku. Pokud chcete zvolit nějakou nutričně hodnotnější variantu švestkového koláče, doporučuji vám tento crumble. Je připravený z ovesných vloček a kukuřičné a arašídové mouky a místo obyčejného másla jsem použila arašídový krém a kokosový olej. Díky tomu má crumble nejen jedinečnou chuť a vůni, ale obsahuje také více bílkovin a minerálních látek.

Na 1 zapékací mísu 15 x 25 cm

Na švestkovou směs
  • 10 švestek
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 lžíce likéru amareto
  • 3 lžičky topping karamel 
  • 2 lžíce arašídové mouky
 
Na drobenku
  • 60 g jemně mletých ovesných vloček
  • 4 lžíce arašídové mouky 
  • 60 g kukuřičné mouky
  • 40 g třtinového cukru
  • 4lžíce arašídového másla 
  • 4 lžíce kokosového oleje
  • 3 lžíce zakysané smetany

 

Postup

  1. Švestky omyjeme, vypeckujeme a nakrájíme na menší kousky. Dáme je do mísy, přidáme likér amareto, topping, vanilkový cukr a arašídovou mouku a vše dobře promícháme.
  2. Zapékací formu vymažeme kokosovým tukem a na dno rovnoměrně rozložíme švestkovou směs.
  3. Ovesné vločky promícháme s arašídovou moukou, kukuřičnou moukou a třtinovým cukrem. Přidáme kokosový tuk, arašídový krém a zakysanou smetanu a rukama vypracujeme drobenkové těsto, které rovnoměrně rozdrobíme na švestky.
  4. Crumble pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C přibližně 25 minut.

Sleduj nás i na sociálních sítích: