Můj účet
Přihlášení
Menu

TIP na zdravou večeři | Domácí tortilla s tomatovou náplní

Zdravé Večeře

Hledáte tip na rychlou a zdravou večeři? Máme pro Vás velmi jednoduchý a rychlý recept na domácí tortillu, na kterou Vám stačí pouze 5 ingrediencí. My jsme tortillu naplnili tomatovou náplní, ale zvolit si můžete cokoliv dle Vašich chutí.

Ingredience:

​Těsto:
Náplň:

Postup:

  1. Všechny ingredience na těsto smícháme a vypracujeme pružné a nelepivé těsto.
  2. Těsto rozdělíme na dvě kuličky a každou vyválíme do tloušťky cca půl centimetru.
  3. Placky opékáme na nepřilnavé pánvi z obou stran.
  4. Následně plníme rajčaty, makrelou v tomatové omáčce a oblíbenými bylinkami.
  5. Dobrou chuť :)

Nekton Makrela

Makrela je dravá mořská ryba žijící převážně ve vodách Atlantického oceánu. Na rybu má tučnější maso, ale stále si zachovává pevnou strukturu a není blátivé. Má vysoký obsah omega 3 mastných kyselin a obsahuje 20 g bílkovin na 100 g masa. Na výběr máte ze 3 druhů a to makrela ve vlastní šťávě, v tomatové omáčce nebo v rostlinném oleji. Skvěle se hodí do salátů, jako náplň do tortilly nebo konzervu pouze smícháte s rýži či těstovinami, když zrovna nestíháte a potřebujete rychlý oběd.


Mohlo by Vás zajímat:

Jak zdravě snídat? Vhodné potraviny na snídani.

Jak zdravě snídat? Vhodné potraviny na snídani.Snídaně je základ dne? Rozhodně ne pro všechny. Výživový specialista Petr Havlíček odpovídá na nejčastější otázky spojené se zdravou snídaní. 

TOP 5 zdravých svačin do práce

Z našeho blogu jsme vybrali TOP 5 chutných receptů na svačiny, které se skvěle hodí do práce, do školy či na cesty. Příprava Vám nezabere mnoho času, skvěle si pochutnáte a dodáte tělu kvalitní živiny. Vyzkoušejte všechny!

Sleduj nás: