Těstoviny lze připravit na nespočet způsobů. My Ti přinášíme jednoduchý recept na špagety s krémovou tomatovou omáčkou a ricottou. Můžete si je vychutnat v pohodlí domova nebo je sbalit sebou do krabičky do školy či do práce. Doporučujeme Vám si ke špagetám přidat zdroj bílkoviny, ať už v podobě masa nebo rostlinný zdroj bílkovin, např. tempeh či tofu. Jednak dodáte pokrmu bílkoviny a druhak Vás zasytí na mnohem delší dobu.
+ na ozdobení ricotta, lahůdkové droždí a čerstvá petrželka
Lahůdkové droždí se vyrábí pomocí kvasinek na substrátu bohatém na cukry. Směs se mírně usuší a zahřívá se na 45 stupňů. Toto droždí není určeno na kynutí, ale pouze jako dochucovadlo. Toto droždí hojně využívají vegani, pro které je skvělou alternativou sýra. Skvěle se totiž hodí všude, kde byste využili nastrouhaný sýr nebo parmazán. Ideálně na posyspání těstovin, do omáček, pomazánek, polévek, salátů, rizot, aj. Má jemnou oříškovou až sýrovou chuť. Až z 50 % je tvořen rostlinnými bílkovinami, dále obsahuje vysoké množství vlákniny a další prospěšné látky.
Mohlo by Vás zajímat:
Pokud tápete, co si uvařit k večeři nebo k obědu a zároveň se Vám nechce stát dlouho u sporáku, pak vyzkoušejte náš jednoduchý recept na výbornou batátovo-dýňovou kaši s praženou cizrnou.
Nadýmání dokáže znepříjemnit každodenní život. Každý se s nafouknutým břichem jistě setkal - těžce stravitelné jídlo, velké porce, přejedení se. V tomto článku najdete příčiny a rady na nafouklé břicho a jak se ho zbavit.