Jablka jsou skvělá v jakékoliv podobě. Na našem blogu najdete spoustu receptů, kde jablka hrají hlavní roli. My jsme ze všech receptů vybrali TOP 5. Připravte si s námi sladký a lahodný koláček ke kávě či výbornou snídani v podobě lívanců. Všechny dobroty jsou ve fitness verzi, tudíž si je můžete vychutnávat bez výčitek. Přesvědčte se sami a věříme, že s žádným receptem nešlápnete vedle!
V tomto článku se můžete těšit na následující recepty:
Ve všech našich receptech najdete kvalitní suroviny a minimum přidaného cukru. I tak Vám zaručujeme, že si skvěle pochutnáte. Překvapte Vaši návštěvu výborným koláčem ke kávě nebo si jednoduše vykouzlete svačinu do práce či kvalitní snídani.
Hledáte tip na svačinu, kterou máte rychle hotovou a můžete si jí vzít sebou do práce či do školy? Pak se nechte inspirovat naším jednoduchým receptem na jablečný koláček. Recept neobsahuje žádný přidaný cukr a přitom si skvěle pochutnáte, chuť mu dodává sladké jablíčko a jemný arašídový krém. Ke koláčku se skvěle hodí řecký jogurt, tvaroh či proteinový koktejl pro doplnění bílkovin. Díky bílkovinám navíc budete skvěle zasycení po celé dopoledne či odpoledne.
Jestli nemáte využití pro žloutky nebo jste zrovna v redukční dietě a potřebujete víc bílků, pak je tento produkt ideální právě pro Vás. Složení je jednoduché, pouze 100 % sušené vaječné bílky. Vaječné bílky jsou velmi kvalitním zdrojem bílkovin s kvalitním aminokyselinovým spektrem. Jsou vhodné pro osoby, které mají alergii či intoleranci laktózy a neobsahují cholesterol. Jsou pomalu a snadno stravitelné, bez obsahu sacharidů, ideální do redukčních diet. Mají široké využití v kuchyni. Lze je připravit jako míchaná vejce tak, požadované množství smícháme s vodou do požadované konzistenci a opékáme na pánvi jako míchaná vejce. Lze je připravit i jako omeletu nebo je přidávat do snídaňové kaše pro nadýchanější konzistenci. Při využití při pečení je pouze stačí smíchat s malým množství vody do dosažení konzistence klasického bílku. Snadno je také vyšleháte do tuhého sněhu po smíchání s vodou.
Pokud máte rádi tradiční jablečný koláč, pak vyzkoušejte náš jednoduchý recept fit verzi tohoto oblíbeného koláče. V receptu nebyl použit žádný přidaný cukr, korpus je slazený erythritolem. Nechybí velká nálož jablíček, která dodávají sladkou a přitom lehce kyselou chuť. Věříme, že tento koláč potěší každou návštěvu.
Těsto:
Náplň:
Pokud máte rádi skořici, tak k jablíčkům můžete přidat skořici. Jednak skořice dodá koláči ještě lepší chuť a druhak má spoustu příznivých benefitů. Skořice podporuje mozkovou činnost, pomáhá zmírnit nervozitu a podporuje paměť. Napomáhá regulovat hladinu cukru v krvi a podporuje funkci tračníku. Skořice je přirozeně sladká a má bohatou a jemnou vůni. Hodí se na dochucení snídaňových kaší, smoothie, skvěle se využije i při vaření a pečení.
Jablečné lívance ze špaldové mouky vypadají složitě, jako recept pro pomalé víkendové ráno, ale omyl! Těsto na lívance máte umíchané za dvě minutky a hotové lívanečky máte na stole za minut deset. Ve zdobení se meze nekladou. Pokud nedržíte striktní jídelníček můžete si dopřát klasický karamel, pokud si kalorie hlídáte, máme variantu i pro vás.
Dokonalá chuť, jemná krémová konzistence a úžasná vůně. Tento chuťový skvost tvoří 3 kvalitní suroviny: na sucho pražené arašídy z Argentiny, vyladěná karamelová čokoláda z Belgie a špetka Maldon soli z Británie, kterou solí sama královna. Dokonalý gurmánský zážitek bez kompromisů. Nejlépe chutná tekutý, při pokojové teplotě a pořádně rozmíchaný.
Máte chuť na klasický apple pie, ale hlídáte si kalorie? Vyzkoušejte náš recept na křehký jablečný koláč bez přidaného cukru. Na koláči si pochutnáte a přitom ušetříte hromadu kalorií.
Místo čerstvých jablek můžete použít i Jelly od AllNutriton.
Skutečně šťavnaté ovoce ponořené do lehkého želé. Vynikající ovocná chuť bez přidaného cukru. Obsah ovoce v jelly je až 80 %, je slazeno erytrhitolem a má skutečně ovocnou chuť.
Sladký chlebík, který chutná po jablíčku, skořici, oříškovém másle a mandlích. Chuť, kterou budete zbožňovat. Chlebík je hutnější, skvěle vás zasytí, doplní potřebné makronutrienty, pochutnáte si a ještě vám provoní kuchyň skořicí.
NÁŠ TIP: Jedna hrst mandlí vážící necelých 30 gramů obsahuje až 20 různých flavonoidů, 9 gramů mononenasycených tuků a 3,5 gramu tuků polynenasycenýchy. V jedné hrstce mandlí najdeme také 3,5 gramu vlákniny. Třicet gramů mandlí obsahuje také 75 mg vápníku, 200 mg draslíku a 76 mg hořčíku.
Nezapomeňte, že spoustu dalších receptů, najdete u nás na blogu!
Mohlo by Vás zajímat:
V tomto článku vám představíme 5 nápadů na to, jak využít dýni ve sladkých receptech.
Vyzkoušejte náš recept na proteinovou kaši! Příprava zabere pár minut, ale přesto je kašička nadýchaná, krémová i lahodně sladká a navíc vyniká vysokým obsahem bílkovin. Díky tomu zahřeje, zasytí a dodá energii na celé dopoledne.