Lívance jsou skvělou volbou vždy a všude! V tomto článku najdete TOP 7 receptů na lívance, které si jednoduše zamilujete. Samozřejmostí je nízký obsah cukru, vysoký obsah bílkovin a kvalitní ingredience. Vyzkoušejte a najděte si Váš oblíbený recept.
V tomto článku se můžete těšit na následující recepty:
Pokud Vás ráno honí mlsná, ale zároveň nechcete uhnout z fitness cesty, pak jsou naše recepty přimo pro Vás. Všechny recepty se skládají z kvalitních ingrediencí a příprava je snadná a rychlá. Lívance obsahují minimum jednoduchých cukrů a naopak vysoký obsah bílkovin a vlákniny. Zdobení se meze nekladou, zvolte si cokoliv, na co máte chuť. Doporučíme Vám sezónní ovoce, ořechové máslo, kvalitní čokoládu či proteinovou tyčinku.
Lívanců není nikdy dost! Tentokrát Vám přinášíme velmi chutný recept na karamelové lívance. Samozřejmostí je extra dávka bílkovin, žádný přidaný cukr a jednoduchá příprava. Nazdobit si je můžete dle libosti a chuti.
+ olej ve spreji na smažení
+ na ozdobení: čekankový sirup, arašídové máslo, hořká čokoláda, ořechy...
Díky těmto olejům ve spreji ušetříte spoustu kalorií a zjednodušíte si práci. Jsou velmi jednoduché na použití, mají mechanické rozprašování, které je šetrné k životnímu prostředí. Sprej vytvoří jemnou ,,mlhu¨ přes celou pánev, bez zbytečných zbytků a nepořádku. Hodí se na vaření, pečení, na dochucení salátů či jiných studených pokrmů.
Sezonní dýňové lívanečky navíc doplněné o dávku bílkovin jsou tím pravým jak se navnadit na podzimní atmosféru, uspokojit své chuťové pohárky a navíc zůstat fit.
Nejprve si připravíme dýňové pyré. Dýni si očistíme a oloupeme. Dáme vařit s pořádnou dávkou mleté skořice, já jsem dala i 1 skořici v celku. Vaříme cca 20 minut do měkka. Poté scedíme, vodu si dáme bokem a necháme vychladnout. Dýni jsem rozmixovala v mixéru s cca 2 naběračkami vody z uvařené dýně.
Poté smícháme suché ingredience, přidáme pyré, vejce, olej a mléko a důkladně promícháme. Poté opékáme na pánvi, já jsem pánev postříkali trochou kokosového oleje ve spreji. Nakonec jsem lívance podávala s domácí meruňkovou marmeládou a ochuceným tvarohem.
Pokud máte rádi babiččiny kynuté lívance, máme pro vás jeden trik, který vám ušetří mnoho času a lívance budou chutnat jako z kynutého těsta. Jsou krásně vláčné a nadýchané.
Mini cookies and cream lívanečky s extra porcí bílkovin. Pochutnejte si na vytuněné snídani, která nejenže perfektně vypadá, ale hlavně skvěle chutná. Lívanečky vypadají jako piplačka, ale zdání klame, jsou hotové rychlostí blesku. Ve zdobení se meze nekladou, my jsme zvolili kombinaci oříškového másla, borůvek a proteinové tyčinky.
NÁŠ TIP: Čím si lívanečky ozdobíte je zcela na vás. My jsme sáhli po BiotechUSA Protein Dessert Bar v příchuti cookies and cream. Tyčinka má vynikající dezertní chuť, vysoký obsah bílkovin a obsahuje opravdové kousky sušenky. Příchuť Triple Chocolate má v sobě kakaové boby a Coconut Dream nastrouhaný kokos.
Pro tyto lívance se vyplatí si o chvilinu přivstat. Udělejte si pomalé ráno se skvělými a sladkými lívancemi. Pár ingrediencí, jednoduchá příprava a nutričně vyvážená a perfektně vypadající snídaně je na světě.
NÁŠ TIP č.1: Udělejte si na lívance tvarohový přeliv, je moc dobrý, sladký a strašně jednoduchý. Smíchejte cca 10 g proteinu Smartfuel, lžíce tvarohu a podle potřeby mléko či vodu. Vznikne vám proteinová kašička, kterou stačí hotové lívanečky přelít a dozdobit.
Jablečné lívance ze špaldové mouky vypadají složitě, jako recept pro pomalé víkendové ráno, ale omyl! Těsto na lívance máte umíchané za dvě minutky a hotové lívanečky máte na stole za minut deset. Ve zdobení se meze nekladou. Pokud nedržíte striktní jídelníček můžete si dopřát klasický karamel, pokud si kalorie hlídáte, máme variantu i pro vás.
Dokonalá chuť, jemná krémová konzistence a úžasná vůně. Tento chuťový skvost tvoří 3 kvalitní suroviny: na sucho pražené arašídy z Argentiny, vyladěná karamelová čokoláda z Belgie a špetka Maldon soli z Británie, kterou solí sama královna. Dokonalý gurmánský zážitek bez kompromisů. Nejlépe chutná tekutý, při pokojové teplotě a pořádně rozmíchaný.
Máte po ránu chuť na sladkou snídani? Inspirujte se naším fit a jednoduchým receptem, na který Vám stačí pár surovin, příprava zabere jen pár minut a skvěle si pochutnáte. Lívanečky si můžete doplnit čímkoliv, na co máte chuť. My jsme použili tvaroh pro doplnění bílkovin, ovoce, čoko pecičky a čekankový sirup.
Pokud máte intoleranci nebo alergii na lepek nebo Vám lepek nesedí a nedělá Vám dobře po stránce trávení, tak zkuste bezlepkové vločky od Grizly. Chuťově i strukturou jsou nerozeznatelné od klasických vloček. Lepek se odstraňuje lisováním ovesných zrn, ale při zpracování nejsou odstraněny vnější obalové vrstvy (obilky neboli otruby). Právě otruby obsahují důležité živiny, nerozpustnou i rozpustnou vlákninu, dále vitamíny zejména skupiny B a E a minerální látky jako hořčík, draslík, železo a fosfor. Vločky jsou skvělým zdrojem sacharidů, které díky obsahu vlákniny dobře zasytí. Lze je připravovat na mnoho způsobů, například jako snídaňovou kaši, lze je přidat do smoothie, jogurtu nebo z nich připravit s ovocem a ořechy granolu. Využití najdou i ve slané kuchyni, například na zahuštění polévek či omáček.
Nezapomeňte, že spoustu dalších receptů, najdete u nás na blogu!
Mohlo by Vás zajímat:
Vyzkoušejte náš recept na proteinovou kaši! Příprava zabere pár minut, ale přesto je kašička nadýchaná, krémová i lahodně sladká a navíc vyniká vysokým obsahem bílkovin. Díky tomu zahřeje, zasytí a dodá energii na celé dopoledne.
Jablka jsou skvělá v jakékoliv podobě. Na našem blogu najdete spoustu receptů, kde jablka hrají hlavní roli. My jsme pro Vás vybrali TOP 5 receptů, které si jednoduše zamilujete!