Máme tu konečně letní sezónu plnou třešní, pojďme si společně upéct lehkou jogurtovou bublaninu s dávkou proteinu. Použít lze jakékoliv ovoce, zde byly použity právě třešně doplněné o rybíz a křupavé mandle.
Smícháme všechny suché ingredience. Přidáme žloutky, mléko, jogurt, olej a čekankový sirup nebo med. Důkladně promícháme a přidáme vyšlehaný tuhý sníh z bílků. Přemístíme na plech (použila jsem velký plech 25x35 cm) vystlaný pečícím papírem a posypeme libovolným ovocem. Pečeme na 180 stupňů 25 minut. Poté můžeme posypat sekanými mandlemi a pečeme dalších 5-10 minut, vyzkoušíme špejlí.
Mohlo by vás zajímat:
Jednoduché sušenky z ovesných vloček a mandlové mouky. Bez přidaného cukru, slazeno pouze erythritolem a datlovým sirupem. Lahodná tvarohová vrstva dodá sušenkám osvěžující nádech.
Upečte si domácí granolu. Chutná naprosto skvěle a je bez přidaného cukru.