Určitě znáte takové ty plněné trojúhelníčky z toustového chleba, co se prodávají v každém marketu a na každé benzínce jako rychlé občerstvení. Mnoho lidí má nejraději právě ty s tuňákem. Jenže obsahují i spoustu majonézy, tudíž nejsou zrovna vhodné, pokud se snažíte jíst zdravou a vyváženou stravu nebo si hlídáte váhu. Proto vám přinášíme tip na snadný, rychlý a navíc i zdravý sendvič s tuňákem, který si můžete připravit kdykoli v průběhu dne. Jedná se o ideální svačinu nebo studenou večeři.
Ingredience: Na 1 porci
- tuňák ve vlastní šťávě
- 50 g přírodního žervé
- 1 lžička sušených italských bylinek
- špetka soli a pepře
- 4 ředkvičky
- 1 kus pečiva (celozrnná kaiserka, ciabatta, chléb, apod.)
Postup
- Z konzervy tuňáka slijeme šťávu a maso dáme do misky. Přidáme žervé, bylinky, sůl a pepř a vidličkou trochu rozmačkáme a promícháme.
- Ředkvičky očistíme a nakrájíme na tenké plátky.
- Pečivo rozkrojíme a naplníme tuňákovou směsí a ředkvičkami.
- Sendvič ihned podáváme.
Sleduj nás i na sociálních sítích: