Upečte si osvěžující cheesecake na snídani, svačinku nebo jako dezert ke kávě. Na korpus jsme nepoužili sušenky, jako bývá u klasických cheesecaků, ale udělali jsme odlehčenější verzi z vloček, kokosové mouky, mandlí a trochou másla a troufneme si říct, že tato verze je dokonce chutnější než ta klasická. Tvarohový střed jsme navrch nazdobili čerstvými jahodami. Kombinace surovin zajistí skvělý dezert, který bude chutnat všem. Vyzkoušejte sami.
Na přípravu cheesecaku jsem použila menší formu o průměru 16cm.
1. Suroviny na korpus smícháme do lepivé hmoty.
2. Umačkáme do formy s pečícím papírem a pečeme na 180 stupňů 10 minut.
3. Suroviny na náplň zamícháme a vrstvíme na vychladlý korpus.
4. Pečeme na 160 stupňů 35-40 minut.
5. Poté necháme cca 30 minut v troubě.
6. Mezitím si nakrájíme ovoce a připravíme půlku balíčku želatiny podle návodu.
7. Ovoce navrstvíme na korpus, polijeme želatinou a necháme v lednici do druhého dne.
Mohlo by vás zajímat:
Proteinové müsli tyčinky s ovocem a ořechy, které můžete perfektně vyladit přesně dlé své chuti. Super zdravá proteinová svačinku jen za 240 kalorií a do 20 minut.
Vyzkoušejte chutnou a zdravou alternativu běžného pečiva. Jjednoduchý ovesno-dýňový chlebíček budete mít hotový během pár minut.