Nepečené kuličky jsou rychlým, jednoduchým a zdravým mlsáním nejen o Vánocích. Dají se jich udělat desítky druhů a všechny chutnají báječně. Vyzkoušejte tyto s datlovou pastou, dýňovým pyré, vlašskými ořechy a proteinovým práškem.
Ingredience: Na 50 kuliček
- 250 g ovesných vloček
- 70 g vlašských ořechů
- 90 g datlové pasty
- 200 g uvařené dýně Hokaido
- 2 lžíce kokosového oleje
- 70 g strouhaného kokosu
- 1 lžíce kukuřičného sirupu
- 1 odměrka proteinu (příchuť chocolate cupcake)
- alobal
Postup
- Uvařenou dýni necháme vychladnout. Pak ji nakrájíme na kousky a dáme do robotu. Přidáme kokosový olej, datlovou pastu, kukuřičný sirup, vlašské ořechy a 150 gramů ovesných vloček a důkladně rozmixujeme na vysoké otáčky.
- Do vzniklé hmoty postupně přimícháme strouhaný sušený kokos, proteinový prášek a zbylé vločky. Vypracujeme tvárné, nepříliš lepivé těsto, které dáme na asi 15 minut do lednice.
- Z těsta v dlaních tvarujeme kuličky o průměru asi 2,5 cm a dáváme je vedle sebe na tác s alobalem. Skladujeme v lednici.
Sleduj nás i na sociálních sítích: