Můj účet
Přihlášení
Menu

Veganské fazolové brownie s malinami

Tohle se Amíkům povedlo, no stejně asi jako koblihy. Vláčné těsto a dokonalá čokoládová chuť. Možná si řikáte z fazolí? Vážně? Opravdu to zkuste. Chutná naprosto skvěle a hlavně je výživově dokonalé, takže si jej můžete dát klidně i v dietě. Navíc si na něm pochutnají i vegani protože těsto je čistě s rostlinných zdrojů. Horní vrstva už potom tvoří tvaroh a jogurt, ale pokud nechcete nic živočišného, mužete si jej posypat kokosem, potřít veganskou čokoládou, nebo použít oříškové máslo či džem. 

Recept:

  • 1 plechovka cca (240g) červených fazolí
  • 1 velký banán (nebo 2 menší)
  • 20g kakaa
  • 50g rýžové mouky
  • Půl pytlíčku pášku do pečiva 
  • Lžíce medu
  • Sladidlo
  • Trošku vody

 

Smícháme fazole, banán kakao, mouku, prášek do pečiva, med a sladidlo a pořádně do hladka rozmixujeme. Případně přidáme maličko vody, ale těsto by mělo být spíše hutnější. A zalijeme do formy a připravíme krém.

Krém:

  • 250g tvarohu
  • 75g bílého jogurtu
  • 15g pudinkového vanilkového prášku
  • Cca 100g malin
  • Sladidlo


Smícháme všechny ingredience a na závěr vmícháme maliny a naneseme na syrové těsto a pečeme na 180° cca 30 minut dle trouby. Až vše vychladne připravíme pudinkovou vrstvu.
(300 ml mléka, sladidlo, 1 malinový pudink) Uvaříme pudink podle návodu, vylejeme na upečené brownies a necháme vychladit.

Zkuste taky: 


Snickerdoodle koláč s arašídovým máslem
Pokud potřebujete udělat něco opravdu dobrého a nutričně výživného, pusťte se do tohohle! Je to naprostá bomba. Příprava je rychlá a pochutná si na ní každý. 

 

Ovesné sušenky s arašídovým máslem
Přemýšlíte, jakou sladkou dobrotou, která nenabourá celý váš styl zdravého stravování? Tyto křehké slepované sušenky jsou snadné a rychlé na přípravu.

Sleduj nás i na sociálních sítích: