Nejlepší mazanec není jen o surovinách, ale hlavně o přípravě - správně naběhlému kvásku, dobrému vypracování těsta, času na kynutí a na závěr pečení. Tady najdete pustup krok po kroku, jak na to.
Suroviny na jeden mazanec:
Postup:
- Smícháme mouky, cukr, citronovou kůru a uděláme si v mouce ďolíček.
- Do vlažného mléka dáme lžičku cukru, droždí, rozmícháme, přilijeme k mouce, lehce moukou poprášíme a necháme vzejít kvásek.
- Přídáme rozehřáté ghí (máslo), vejce (někdo dává jen žloutek) a hrozinky
- Kdo má robota, má vyhráno a my ostatní nažhavíme svaly. Těsto chce pořádně vypracovat.
- Necháme cca hodinku kynout.
- Poté dáme na plech, doporučuji ještě více z toho udělat kuličku, než mám ve videu, protože, mazanec necháme na plechu ještě cca 15 min ležet a nakynul mi trochu dostrany.
- Pečeme na 170 stupňů cca 30-45 minut (každá trouba peče jinak) a vualáááá. Mazanec je na světě.
Další recepty od Terezy:
Krtkův dort z krabice už zkoušel asi každý, žádné umění. Když opominem cenu krabičky, pořád tu je složení, které není nic extra. Pojďte si vyrobit krtův dort doma. Vyjde vás to mnohem líp cenově i nutričně.
Dny se krátí, listí už opadává a sezóna jablek je tady. Strouhaný koláč s jablky neboli Hraběnčiny řezy jsou jedním z mých oblíbených dezertů. Je na něj potřeba jenom pár surovin a je v něm minumim cukru.
Sleduj nás i na sociálních sítích: