Můj účet
Přihlášení
Menu

Vynikající brownies s lotus sušenkami

Zdravé Dezerty

Rádi mlsáte? A máte rádi čokoládu? Pak určitě vyzkoušejte náš jednoduchý recept na čokoládové brownies doplněné oblíbenými lotus sušenkami. Budete potřebovat pouze pár ingrediencí a recept není nikterak složitý. Brownies je ideálním dezertem ke kávě a rozhodně potěší každou návštěvu.

Ingredience:

Postup:

  1. Prvně si v kastrůlku rozpustíme čokoládu s máslem.
  2. Poté si v misce vyšleháme celá vejce s erythritolem do pěny. 
  3. Pěnu poté smícháme s čokoládovou směsí a následně přidáme mouku, kakao, protein a kypřící prášek a důkladně promícháme.
  4. Vzniklou směs přemístíme do pekáčku vystlaného pečícím papírem.
  5. Na závěr ozdobíme lotus pomazánkou a sušenkami.
  6. Pekáček přendáme do předem vyhřáté trouby na 170 stupňů a pečeme cca 20 minut.
  7. Po vychladnutí rokrájíme na kostky a podáváme :-)

Grizly mouka špaldová celozrnná

Špaldová mouka představuje zdravější variantu klasické bílé mouky. Její předností je vysoký obsah vitamínů (zejména vitamíny E), minerálů (zejména železo, hořčík a mangan), vlákniny a zároveň má nižší obsah lepku. Tento druh pšenice je mnohem lépe stravitelnější a podporuje trávení zejména kvůli vysokému obsahu vlákniny. Mouku lze využít na běžné pečení nebo k zahušťování polévek či omáček.


Mohlo by Vás zajímat:

Fit Kinder Bueno brownies

Lískooříškové brownies, které chutí věrně připomínají Kinder Bueno. Vyvážená slaďoučká chuť rozehraje každé chuťové pohárky. Přitom v něm nenajete ani gram klasického cukru či mouky, za to je plný bílkovin. Tento pečený vláčný dezert máte hotový za 30 minut

Vše o přílohách a jejich zdravější verze

Petr Havlíček a Jirka Vacek odpovídají na otázky ohledně příloh, kde i vysvětlí, proč nejsou úplní vyznavači celozrnného pečiva a příloh.

Sleduj nás i na sociálních sítích: