Jáhly jsou úžasná plodina, protože mají neutrální chuť a dají se tak připravit na mnoho způsobů. Jak naslano, zapečené třeba se sýrem, tuňákem, rajčaty a podobně, tak nasladko. Velmi oblíbené jsou různé jáhlové kaše s ovocem, ořechy a semínky, ale využít je můžete i pro přípravu pečeného moučníku, jako je třeba tato jáhlová buchta, která ač je sladká, tak je bez cukru. Sladkou chuť jí totiž dává právě kukuřičný sirup a vanilkový proteinový prášek. Díky němu obsahuje vyšší podíl bílkovin a je tak skvělou svačinkou i pro sportovce, a jelikož je bez lepku, tak i pro všechny celiaky.
Jáhly se naprosto skvěle hodí i do diety. „Obsahují hodně vlákniny, která má vlil na správné fungování střev. Navíc patří mezi komplexní sacharidy, což znamená, že se do těla pomalu uvolňují, energie vydrží dlouho a mají minimální tendenci ukládat se do podkožního tuku.