Dýňové brownies, cheesecake nebo muffiny jistě znáte. Ale zkoušeli jste dýni využít i k přípravě cukroví? Pokud ne, tak to rychle napravte a vyzkoušejte tyto perníčky ve zdravé fitness verzi.
Ingredience
- Na asi 50 kusů (podle velikosti vykrajovátek)
- 50 g másla
- 100 g uvařené dýně Hokaido
- 50 g cukru
- 120 g hladké mouky
- 50 g banánové mouky Lifelike
- 40 g arašídové mouky Lifelike
- 2 lžíce rýžového sirupu
- 1 lžíce raw kakaového prášku
- špetka skořice
- špetka muškátového oříšku
- špetka mleté vanilky
- špetka hřebíčku
- na ozdobu kousky hořké čokolády
- pečicí papír
Postup
- Dýni dáme s rozpuštěným máslem a rýžovým sirupem do robotu a rozmixujeme.
- Zvlášť smícháme všechny mouky, cukr, kakaový prášek a koření. Pak obě směsi spojíme a rukama vypracujeme pevné nelepivé těsto, které dáme na alespoň 30 minut odpočinout do lednice.
- Z těsta vyválíme plát a vykrajujeme cukroví, které skládáme vedle sebe na plech s pečicím papírem. Do každého cukroví vtlačíme kuličky crispies.
- Pečeme v troubě vyhřáté na 175 °C přibližně 17 minut.
Sleduj nás i na sociálních sítích: