Zdravé pečení z ovesné mouky již není žádná novinka. Existuje mnoho zdravých receptů bez přidaného cukru, kdy dezert můžeme obohatit o bílkoviny díky přidání tvarohu nebo odměrce proteinu.
Složení:
NÁŠ TIP: Na pečení, vaření zkuste tento protein
Pentha Pro od Prom-in. Má skvěle vyladěné chutě, nemá chemický ocásek a skládá se z pěti zdorů bílkovin, proto má super konzistenci nejen jako nápoj, ale skvěle se z něj peče.
Postup:
- Žloutek, mléko, tvaroh, banán a čekankový sirup rozmixujeme.
- Následně do směsi dáme všechny sypké ingredience a celé důkladně promícháme.
- Lehce vmícháme vyšlehaný bílek a poté těsto vlijeme do formy vyložené pečícím papírem.
- Navrch navrstvíme nakrájené, vypeckované švestky.
- Pečeme v předehřáté troubě na 200° cca 30-40 minut.
Zdroj: Eliška Sagnerová
Mohlo by vás zajímat:
Během pracovního týdne máme tendence se odbývat. Zejména u obědů sáhneme po něčem rychlém, dostupném a oběd zhltneme za chůze, v běhu nebo v autě. V dnešním článku si ukážeme několik typů, na co si dát při výběru a přípravy jídla pozor a jak předejít poobědové únavě.
Rychlé fit mini dortíky vhodné na každou oslavu. Navíc jsou doplněné o dávku proteinu a dezert jako z cukrárny je na světě.
Sleduj nás i na sociálních sítích: