Proč udělat dort zrovna z cizrny? Cizrna je skvělým zdrojem rostlinných bílkovin a vlákniny. Jedná se o luštěninu s jemnou oříškovou chutí a lehce krémovou konzistencí, proto dodá těstu dokonalou chuť. Je cenným zdrojem železa, zinku, kyseliny listové a vitamí nů skupiny B, vitaminu C a E a také nenasycené mastné kyseliny zejména omegu 6.
Korpus:
2.vrstva:
3.vrstva:
- 40g kukuřičný škrob (nebo pudingový prášek)
- 100ml mléko + 250ml voda
- 25g vanilkový protein
- lesní ovoce
POSTUP:
- Uvařenou cizrnu rozmixujeme spolu s ostatními ingrediencemi na korpus. Hladké těsto vlijeme do kulaté dortové formy (průměr 18cm) a pečeme na 180°C cca 30min.
- Připravíme si krémovou vrstvu: tvaroh pořádně promícháme s proteinem a následně rovnoměrně naneseme na upečený korpus.
- V kastrůlku smícháme mléko s vodou, dáme vařit a přimícháme škrob rozpuštěný v trošce vody. Mícháme do zhoustnutí a vzniklý puding nalijeme na 2. vrstvu Posypeme ovocem dle libosti a dáme dopéct do trouby na dalších 15min. Poté necháme vychladnout a podáváme, dobrou chuť!
Nutriční informace |
|
Energetická hodnota |
155kcal |
Sacharidy |
13g |
Tuky |
3g |
Bílkoviny |
18g |
Mohlo by Vás zajímat:
Vajíčka se řadí mezi základní potraviny zdravé výživy, protože obsahují velké množství živin a antioxidantů. Proč se tedy tvrdí, sníst maximálně 3 vejce týdně, abychom si nezvyšovali cholesterol? Pojďme si vyvrítit tyhle hlouposti, které lidé tvrdí.
Tuhle dobrotu si prostě chcete dát k snídani, ke sváče nebo ke kávě. Je hrozně jednoduchá, rychlá a se samých dobrých surovin. Můžete si jej nezdobit polevou, ovocem a navíc tenhle donut se narozdíl od těch klasických nesmaží.