Když jsem tenhle recept postovala na instagram, hodně se tam opakovala jedna věta: "To jsem měla naposled ve školní jídelně." A buď vám to jídelna znechutila a nebo je to taková vzpomínka na dětství. Já si rýžový nákyp z jídelny moc nepamatuju, ale za to si pamatuju ten od mojí babičky, který provoní vždycky celou chalupu.
Recept je trošku poupravený, protože může být sladký aniž by byl zasypaný kilem cukru, ale celkově jinak bych ho zařadila na šuplíku zdravějších jídel, protože to jsou klasické suroviny, co by lidé zajímající se o zdravý životní styl měli zajímat. Ze zapekací mísy jsem udělala cce 8 menších porcí.
Tip! Pokud se vám to bude zdát málo sladké, doporučuji přidat agáve sirup.
Přiblížné nutriční informace
|
Celý rýžový nákyp
|
Energetická hodnota
|
1800 kcal
|
Sacharidy
|
279g
|
Z toho cukry
|
37g
|
Tuky
|
56g
|
Bílkoviny
|
55g
|
Další recepty od Terezy:
Čokoládový piškot, vrstva tvarohu a čokoládová poleva. Mrkněte na recept, který snadno můžete obohatit o bílkoviny a "ošidit" o cukr. Zabere vám maximálně hodinku.
Krtkův dort z krabice už zkoušel asi každý, žádné umění. Když opominem cenu krabičky, pořád tu je složení. Pojďte si vyrobit krtův dort doma. Vyjde vás to mnohem líp cenově i nutričně.