Zkoušeli jste péct někdy vlastní pečivo? Jeho výhodou je, že přesně víte, co za suroviny si do takového loupáčku dáváte. Můžete zakomponovat i zdravější a výživnější verzi surovin. Jedinou nevýhodou je čas, je rozhodně rychlejší koupit rohlík v supermarketu, ale ta vúně pečícího se loupáku rozhodně stojí za to.
Náš Tip! I na takové pečivo je výborné máslo a plátek šunky, ale pokud se chcete držet klasiky sladké se sladkým, zkuste tento džem od HealthyCo. Obsahuje minimálně 75% ovocné složky a je bez přidaného cukru. Je tedy zdravou náhradou za klasické marmelády.
Přibližné nutriční informace
|
Na 1 kus
|
Energetická hodnota
|
211 kcal
|
Sacharidy
|
34 g
|
- z toho cukry
|
6 g
|
Tuky
|
4 g
|
- z toho nasycené
|
0,8 g
|
Bílkoviny
|
7 g
|
Vláknina
|
2 g
|
Není nezdravé potraviny, je jen nezdravého množství, tak zní naše poučka. Pečivo = sacharidy a i v dietě je potřebujeme. Jsou hlavním a rychlým zdrojem energie, kterou žádná z makroživin v takové rychlosti nenahradí. Samozřejmě, sníst každý den tři rohlíky ke svačině dobré není. Rozhodně se nemusíte bát žitného či pšenično žitného pečiva, které je zdrojem komplexních sacharidů i vlákniny.
Pokud vás zajímá o sacharidech více, mrkněte na krátké video s Terezou a Jirkou Vackem, kde vám během krátké ukázky, jak si upéct zdravou bagetku za 3 minuty vysvětlí, jak to s těmi sacharidy je a jestli je lepší celozrnné nebo bílé pečivo.
Krtkův dort z krabice už zkoušel asi každý, žádné umění. Když opominem cenu krabičky, pořád tu je složení, které není nic extra. Pojďte si vyrobit krtův dort doma. Vyjde vás to mnohem líp cenově i nutričně.
Zero sirup, zero calories, zero topping. Každý z nás má v okolí někoho, kdo si v těchto pochoutkách libuje a možná jste to i vy sami. Provedli jsme pro Vás odbornou analýzu, dobře prostě je to obyčejná porovnávačka těchto sirupů, abyste si mohli ujasnit a vybrat si, který pro Vás bude ten pravý. Jdeme na to!