Jste milovníky oříškových krémů, ale zarazila vás ztuhlá vrstva tuku na povrchu? Nejedná se o plíseň ani jinou pohromu, ale jde o přirozený jev.
Během výroby, se celé oříšky rozemelou na jemný krém. Ve výrobně je teplo, proto je krém tekutý. Často se do krémů přidává čokoláda, kakao nebo se mixuje více ořechů dohromady, proto je třeba tekuté konzisteci, aby směs byla dokonale promíchaná.
Jak se vrábí arašídové a oříškové máslo se můžete podívat v tomto videu, kde nás Vilém Vlašic vzal do své výrobny oříškových krémů Lucky Alvin.
Jakmile se dostane krém do skleničky už se nijak nehýbe a proto je zcela běžné, že pevná složka rozemletých ořechů začne oddělovat od oleje a může se projevit separace (oddělení) oleje na povrchu směsi. Samozřejmě záleží na každém krému, z jakých ořechů je vyrobený, protože každý ořech má jiné složení.
"Krém není zkažený ani plesnivý, olejovitá vrstva na povrchu je přirozený jev, v chladu tuhne."
Stalo se vám, že vám kurýr přivezl zásilku a v něm byl nevábně vypadající oříškový krém? Jak se to stane? Během zimních měsíců, mají dopravci v autě zimu a máslo vystaveno okolní teplotě. Váš balíček jezdí třeba celý den, než vám ho kurýr předá. Proto se může stát, že máslo vypadá takto.
Někdy stačí máslo promíchat a pokud na něj máte chuť a chcete si ho dát hned, zkuste ho dát do teplé lázně nebo na chvilku do mikrovlnky, pořádně ho promíchat, aby se všechny složky spojili jako ve výrobě. Pokud ho necháte v pokojové teplotě opět malinko ztuhne.
Oříšková másla, stejně tak jako ořechy byste neměli vystavovat slunečnému zaření. Nejlépe se uchovává ve skříňce, kam se slunce nedostane a někdo má rád oříškový krém i z lednice. Je to na vás.
Mohlo by vás zajímat:
Zero sirup, zero calories, zero topping. Každý z nás má v okolí někoho, kdo si v těchto pochoutkách libuje a možná jste to i vy sami. Provedli jsme pro Vás odbornou analýzu, dobře prostě je to obyčejná porovnávačka těchto sirupů, abyste si mohli ujasnit a vybrat si, který pro Vás bude ten pravý. Jdeme na to!
Konec výmluvám! Fitness menu s 5 jídly máte hotové za 22 minut. Magda si pro vás připravila super rychlé recepty i spoustu vychytávek.