Kakaová hmota je superpotravinou bohatou na zdraví prospěšné látky, jakými jsou vitamíny, minerály, alkaloidy, antioxidanty a polyfenoly. Jedná se o 100% ryzí přírodní produkt vyráběný z mletých nepražených peruánských organických kakaových bobů. Kakaová hmota je základní surovinou pro výrobu čokolády a někdy bývá také označována jako 100% čokoláda.
✅ bohaté na vitamíny, antioxidanty a minerály
✅ 100% raw produkt z přírody v Peru
✅ nabito zdraví prospěšnými látkami
✅ 52% tuku a 6 g sacharidů
✅ výrazná chuť
✅ žádná aromata a konzervanty
✅ BIO kvalita
✅ kakaové boby jsou bohaté na hořčík a další minerály
V drcených kakaových bobech je vyšší zastoupení tuků než je obvyklé (52%), protože právě v tucích jsou vázány zdraví prospěšné látky a zároveň dodávají kakau svou výraznou specifickou chuť. Kakao je bohatý zdroj minerálů. Třemi polévkovými lžicemi doplníte téměř denní dávky draslíku, vápníku, hořčíku, železa nebo zinku. Raw kakaové boby si lépe uchovávají své přirozené látky.
Použití: Kakaová hmota je vhodná buďto k přímé konzumaci anebo k pečení a přípravě sladkých dezertů. Je to nutričně nejbohatší druh čokolády a výborná alternativa komerčních čokolád na bázi cukru.
Balení: 250 g
Minimální trvanlivost: Viz. obal
Upozornění: Skladujte v suchu a při teplotě do 25 °C. Nevystavujte přímému slunečnímu záření. Chraňte před mrazem. Výrobce neručí za vady vzniklé nevhodným skladováním a použitím.
Upozornění pro alergiky: Alergeny ve složení produktu tučně zvýrazněný.
Výživové údaje |
ve 100 g |
Energetická hodnota
|
2416 kJ / 577 kcal
|
Tuky
|
51,6 g
|
z toho nesycené mastné kyseliny
|
30,3 g
|
z toho mononenasycené mastné kyseliny
|
19,2 g
|
z toho polynenasycené mastné kyseliny
|
2,2 g
|
Sacharidy
|
6 g
|
z toho cukry
|
1,5 g
|
Vláknina
|
23,4 g
|
Bílkovina
|
12,8 g
|
Složení: 100% Cacao (Theobroma cacao)