Prodej byl ukončen
Prohlédněte si nabízené alternativy.
Semínka máku v biokvalitě. Široké využití při pečení. Vhodné také k výrobě semínkového másla nebo rostlinného mléka. Tradiční součást české kuchyně.
Semínka máku je můžete využít různě. Dají se namáčet, což trvá přibližně osm hodin. Také je můžete pražit, dosáhnete tak u nich intenzivnější vůně. Dokonce z nich lze vyrobit chutné mléko nebo máslo. Mák nelze zcela rozmixovat, takže máslo nebude úplně hladké. Při jeho výrobě přidejte vždy dvě lžíce jiného tuku na 100 g máku.
Mák setý se pěstuje už tisíce let pro svoje semena i pro bílou šťávu v nezralých makovicích obsahující opium. Je tradiční součástí české kuchyně.
Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.
Použití: Mák můžete používat celý i rozemletý, vhodný na pečení i do pomazánek.
Balení: 250g
Minimální trvanlivost: Viz obal
Upozornění: Skladujte v suchu a při teplotě do 25 °C. Nevystavujte přímému slunečnímu záření. Chraňte před mrazem. Výrobce neručí za vady vzniklé nevhodným skladováním a použitím.
Upozornění pro alergiky: Alergeny jsou vyznačeny tučně ve složení produktu. Výrobek je vyroben v závodu se zpracováním mléčných produktů, lepku, oxidu siřičitého, sóji, vajec, oříšků, ryb a korýšů.
Výživové údaje
|
100 g
|
Energetická hodnota
|
2167 kJ/518 kcal
|
Tuky
|
42 g
|
- z toho nasycené mastné kyseliny
|
4,9 g
|
Sacharidy
|
4,2 g
|
- z toho cukry
|
2,3 g
|
Vláknina
|
20 g
|
Bílkoviny
|
20 g
|
Sůl
|
0,05 g
|
Složení: Mák modrý (Produkt kontrolovaného ekologického zemědělství)