Směs vloček v biokvalitě obsahuje čtyři druhy obilných vloček – vločky ovesné, špaldové, žitné a pšeničné. Specifické vlastnosti jednotlivých obilovin se v této směsi vhodně kombinují a doplňují.
Vločky se vyrábějí z ovesného zrna, které se nejdříve očistí. Následně je napařováno a poté vystaveno i suchému horku. Takto upravený oves se lisuje ve válcích a někdy se i řeže na menší kousky. Oves je velmi rozšířená obilnina v oblasti mírného pásu a je známá již od doby bronzové. Kromě vloček se z ovsa vyrábí například i mouka nebo rostlinný nápoj jako alternativa mléka.
Žitné vločky se získávají tak, že se obilné zrno navlhčí v páře a pak se lisuje. Žito je velmi nenáročná obilnina na přírodní podmínky. Pěstuje se především ve střední a severní Evropě i ve vyšších nadmořských výškách. Žito má dvě formy, ozimá a jarní. Ozimá forma se vyskytuje častěji. Z žita se vyrábí nejen mouka, ale například i náhražky kávy, těstoviny nebo whisky či žitné pivo.
Špalda je celkem zapomenutý druh rozpadavé pšenice, který byl odsunut kvůli vyšším výnosům jiných druhů. Jedná se o velmi odolnou a nenáročnou rostlinu. Kromě mouky se z ní vyrábí například alternativní kávovina.
Návod k použití: Slouží při kuchyňských úpravách běžných pokrmů.
Balení: 300g
Minimální trvanlivost: Viz obal
Upozornění: Skladujte v suchu a při teplotě do 25 °C. Nevystavujte přímému slunečnímu záření. Chraňte před mrazem. Výrobce neručí za vady vzniklé nevhodným skladováním a použitím.
Upozornění pro alergiky: Alergeny jsou vyznačeny tučně ve složení produktu.
Energetická hodnota 1 580 kJ / 375 kcal | |
---|---|
Tuky: | 7,0 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 1,0 g |
Sacharidy: | 59,0 g |
z toho cukry: | 3,0 g |
Bílkoviny: | 14,0 g |
Sůl: | 0,01 g |
Složení: Vločky OVESNÉ*, vločky PŠENIČNÉ*, vločky ŠPALDOVÉ*, vločky ŽITNÉ*. Může obsahovat stopy sóji. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství