Třtinový cukr má nezaměnitelnou přírodní vůni po ovoci, jablku a medu. Můžete ho v kuchyni používat jako běžný cukr.
Sladká chuť je člověku přirozeně příjemná a cukr je v naší stravě hlavním zdrojem energie. Třtinový cukr je kvalitní alternativou běžně dostupného cukru. Vyrábí se z cukrové třtiny jejím lisováním a následně vařením získané šťávy. Tmavší zabarvení můžete použít při obarvování jídel, jeho barva se při použití v jídle projeví.
Cukrová třtina je vysoká mohutná tráva, která může mít až 6 metrů. Ve stéblech se nachází dřeň s obsahem cukru kolem 20 %. Vyskytuje se pouze v tropických oblastech s bohatou půdou. V Čechách známe třtinový cukr až od dob křižáckých válek. Ze začátku se jednalo spíše o vzácnost, rozšířil se až s dovozem z amerického kontinentu. V čase Napoleona byl vytlačen cukrem řepným, dnes se do našich kuchyň zase vrací.
Použití: K přímé spotřebě
Balení: 500g
Minimální trvanlivost: Viz obal
Upozornění pro alergiky: Alergeny jsou vyznačeny tučně ve složení produktu. Výrobek je vyroben v závodu se zpracováním mléčných produktů, lepku, oxidu siřičitého, sóji, vajec, oříšků, ryb a korýšů.
Energetická hodnota 1 700 kJ / 400 kcal
|
|
---|---|
Tuky:
|
0,0 g
|
z toho nasycené mastné kyseliny:
|
0,0 g
|
Sacharidy:
|
99,9 g
|
z toho cukry:
|
99,9 g
|
Bílkoviny:
|
0,0 g
|
Sůl:
|
0,0 g
|
Složení: Cukr třtinový. Může obsahovat stopy lepku.