Prodej byl ukončen
VÝPRODEJ Z DŮVODU KRÁTKÉHO DATA MINIMÁLNÍ TRVANLIVOSTI (DMT 30.10.2023)
Jáhly jsou dobře stravitelné, výživné, velmi chutné a přirozeně bezlepkové. V kuchyni mají velmi široké využití a jejich příprava je snadná. Hodí se ke sladkému i slanému. Jedná se také o obilovinu vhodnou pro bezlepkovou dietu.
Jáhly vznikají z prosa odstraněním semenné slupky z obilky. V dřívějších dobách byly hojně využívány například pro přípravu škubánků nebo jahelníku. Na nějaký čas byly jáhly z kuchyně vytlačeny rýží, což se ale postupně naštěstí změnilo.
Jáhly je třeba skladovat v chladu a v letních dnech je raději uschovejte do lednice. Nedoporučuje se je nakupovat do zásoby, protože mají tendenci žluknout. Také je vhodné jáhly před vařením spařit, zbaví se tak hořké chutí, která se u nich může vyskytnout. Po spaření je stačí vařit 15 až 20 minut a nechat dojít pod pokličkou.
Použití: Proláchnuté jáhly vařte v dvounásobném množství vody cca 15 minut.
Balení: 500g
Minimální trvanlivost: Viz obal
Upozornění: Skladujte v suchu a při teplotě do 25 °C. Nevystavujte přímému slunečnímu záření. Chraňte před mrazem. Výrobce neručí za vady vzniklé nevhodným skladováním a použitím.
Upozornění pro alergiky: Alergeny jsou vyznačeny tučně ve složení produktu. Výrobek je vyroben v závodu se zpracováním mléčných produktů, lepku, oxidu siřičitého, sóji, vajec, oříšků, ryb a korýšů.
Výživové údaje |
100 g |
Energetická hodnota |
1514 kJ/362 kcal |
Tuky |
4,2 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny |
0,9 g |
Sacharidy |
73 g |
- z toho cukry |
1,4 g |
Vláknina |
3,5 g |
Bílkoviny |
11 g |
Sůl |
0,1 g |
Složení: jáhly - proso seté