Lahůdkové droždí se vyrábí na substrátu bohatém na cukry – může to být třeba melasa. Kvasinky Saccharomyces cerevisiae se nechají několik dnů pomnožit. Potom se směs suší do podoby jemných vloček a při sušení lehce ohřívá na teplotu lehce převyšující 40 °C, aby se droždí deaktivovalo.
Návod k použití: Slouží k dochucování pokrmů i pomazánek. Nevhodné pro pekařské účely.
Balení: 150g
Minimální trvanlivost: viz obal
Skladování: Skladujte na chladném a suchém místě.
Upozornění pro alergiky: Alergeny jsou vyznačeny tučně ve složení produktu. Výrobek je vyroben v závodu se zpracováním mléčných produktů, lepku, oxidu siřičitého, sóji, vajec, oříšků, ryb a korýšů.
Nutriční inromace na 100g:
Energetická hodnota 1370 kJ / 327 kcal | |
---|---|
Tuky: | 5 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 1,7 g |
Sacharidy: | 9 g |
z toho cukry: | 8 g |
Vláknina: | 27 g |
Bílkoviny: | 49 g |
Sůl: | 0,5 g |
Složení: Inaktivované sušené kvasnice. Může obsahovat stopy lepku.