Z jemných ovesných vloček připravíte tu nejlepší ovesnou kaši.
✅ nejlepší na ovesnou kaši
✅ široké využití v kuchyni
✅ vhodné k pečení
Rána s nimi jsou skvělá, ale zkuste to s nimi i jinak. Pečte sušenky, vařte polévky, mixujte smoothie. Ochutnejte vločkovou nádivku s mandlemi a budou se vám dělat boule za ušima. Zdravé burgery ocení nejen vegetariáni a v cizrnových placičkách nahradí klasickou mouku. V kuchyni ovšem mají širší využití – zahustíte s nimi polévky, pomazánky, karbanátky. Můžete je přidat do pečiva, lívanečků a nebo si připravit domácí ovesnou granolu. Vyplatí se je mít při ruce!
Vločky se vyrábějí z ovesného zrna, které se nejdříve očistí. Následně je napařováno a poté vystaveno i suchému horku. Takto upravený oves se lisuje ve válcích a řeže se na menší kousky. Oves je velmi rozšířená obilnina v oblasti mírného pásu a je známá již od doby bronzové. Kromě vloček se z ovsa vyrábí například i mouka nebo rostlinný nápoj jako alternativa mléka.
Dávkování: Vhodné do kaše i na vaření
Balení: 500g
Minimální trvanlivost: Viz. obal
Upozornění: Skladujte v suchu a při teplotě do 25 °C. Nevystavujte přímému slunečnímu záření. Chraňte před mrazem. Výrobce neručí za vady vzniklé nevhodným skladováním a použitím.
Upozornění pro alergiky: Alergeny ve složení produktu tučně zvýrazněný.
Tabulka nutričních hodnot: |
na 100 g |
---|---|
Energetická hodnota:
|
1 543 kJ / 367 kcal
|
Tuky:
|
8,4 g
|
z toho nasycené mastné kyseliny:
|
1,3 g
|
Sacharidy:
|
56 g
|
z toho cukry:
|
1 g
|
Vláknina:
|
9,1 g
|
Bílkoviny:
|
12 g
|
Sůl:
|
<0,01 g
|
Složení: ovesné vločky