|
200 ml
|
59 Kč
skladem
|
59 Kč
|
|
|
500 ml
|
119 Kč
skladem
|
119 Kč
|
|
Shoyu pochází z Číny a je jí už 2 800 let. Postupně se rozšířila do celé jihovýchodní Asie a nyní je tradiční součástí asijské kuchyně. S obyčejnou levnou „sójovou omáčkou“ nemá ale nic společného. Shoyu neobsahuje žádné zvýrazňovače chuti, barviva ani umělá sladidla.
Vedle základních čtyř chutí (sladká, hořká, slaná, kyselá), je ještě chuť pátá – umami. Označuje se jako „lahodná“, „chuť zralosti“ a zvýrazňuje chuť pokrmu. Tato pátá chuť je obsažena i ve fermentovaných výrobcích – tedy i v sójové omáčce shoyu.
Tipy na použití:
Shoyu a tamari jsou víceméně zaměnitelné s tím, že tamari si lépe udrží chuť a aroma při tepelné úpravě. Shoyu se naopak doporučuje používat k finálnímu dochucení hotového pokrmu. Není to ale žádné železné pravidlo.
Dávkování: Určeno k přímé spotřebě
Balení: 200 ml / 500 ml
Minimální trvanlivost: Viz. obal
Upozornění: Skladujte v suchu a při teplotě do 25 °C. Nevystavujte přímému slunečnímu záření. Chraňte před mrazem.
Upozornění pro alergiky: Alergeny ve složení produktu tučně zvýrazněný.
Nutriční hodnoty: |
100 ml |
Energetická hodnota
|
300 kJ / 70 kcal
|
Tuky:
|
0,3 g
|
z toho nasycené mastné kyseliny:
|
0,0 g
|
Sacharidy:
|
8,7 g
|
z toho cukry:
|
2,0 g
|
Bílkoviny:
|
8,3 g
|
Sůl:
|
13 g
|
Složení: Voda, SÓJOVÉ BOBY (16,6 %), PŠENICE (13,5 %), jedlá mořská sůl (10,7 %), fermentační činidlo (Aspergillus oryzae).