Můj účet
Přihlášení
Menu

GreenFood Greens Forte Mix 240 g

Produkt zatím nikdo nehodnotil
  • Novinky

GreenFood Greens Forte Mix 240 g

Produkt zatím nikdo nehodnotil
240 g citron
459 Kč
skladem
459 Kč
240 g jablko
459 Kč
Momentálně nedostupné
459 Kč
Všechny varianty
Zobrazit méně
Doprava od 39 Kč. Nad 1 500 Kč ZDARMA.

GreenFood Greens Forte Mix 240 g


Mladý ječmen, tato zelená potravina je bohatá na různé vitamíny, minerální látky, antioxidanty a další bioaktivní látky. Mladý ječmen v doplňcích stravy nabízí synergický účinek díky unikátním nutričním profilům každé ze svých složek. Mladý ječmen je mladá rostlina ječmene setého, kterou používaly již naše prababičky. Z rostliny je sklizen jen zelený výhonek. Taková rostlina ječmene setého totiž obsahuje nejvyšší množství biologicky aktivních látek. Ječmen obsahuje chlorofyl, železo, kyselina listovou a vitamín C. Mladý ječmen obsahuje 4x více vápníku, než je v mléce, 22x více železa než ve špenátu. Obsahuje také esenciální aminokyseliny, více než 12 minerálních látek a 13 různých vitamínů (včetně vitamínu K). Právě zásluhou tohoto složení se mladý ječmen v posledních letech stal velmi vyhledávaným u spotřebitelů orientovaných na aktivní životní styl. 
GreenFood Nutrition Mladý ječmen neobsahuje lepek. Surovina v našem produktu pochází z Německa.

✅Spirulina je mikroskopická sladkovodní sinice, která přirozeně obsahuje větší množství důležitých živin a fytonutrientů. Kromě toho, živiny poskytnuté Spirulinou, jsou lépe  tělem vstřebávány. Obsahuje totiž mimo jiné vitamíny B1, B2, B3, B6, B9, vitamin C, vitamin D, vitamin A a vitamin E, karoteny a vysoký obsah chlorofylu. Chlorofyl je rozpustný v tucích a dává rostlinám jejich typickou barvu. V naší potravě je chlorofyl mimo jiné důležitý a bohatý zdroj hořčíku. Příjem spiruliny je pro vegany velmi vhodný, protože jde také o bohatý zdroj železa. Denní dávku jsme stanovili nižší, s ohledem na to, aby nedošlo k předávkování např. železem. Proto je možné naši Spirulinu užívat i v dlouhodoběji. Naše Spirulina pochází z kvalitního zdroje, neobsahuje (ověřeno laboratorním testem) těžké kovy, ani mikrocystiny (jedovaté látky produkované sinicemi), které mohou mít ničivý dopad na játra, ledviny i mozek. Sdělení francouzského ANSES v roce 2017 vyjádřilo znepokojení nad tím, že doplňky stravy se spirulinou mohou být kontaminovány mikrocystiny. Světová zdravotnická organizace mikrocystiny zařadila na seznam potencionálně karcinogenních látek. 

✅Chlorella, tato zelená potravina je bohatá na různé vitamíny, minerální látky, antioxidanty a další bioaktivní látky. Chlorella v doplňcích stravy nabízí synergický účinek díky unikátním nutričním profilům každé ze svých složek. Chlorella je mikroskopická jednobuněčná řasa, která se vyskytuje ve shlucích nebo jednotlivě ve slané i sladké vodě. Je to typická zelená potravina, která pochází z Asie, kde je velmi ceněná pro vysoký obsah bílkovin a celé řady dalších živin. Chlorella je jeden z nejkomplexnějších potravinových zdrojů na světě. Přirozeně obsahuje velký rozsah nutrientů a fytonutrientů (aminokyselin, chlorofylu, beta-karotenu, draslíku, fosforu, biotinu, hořčíku, vitamínu B) a má největší obsah chlorofylu ze všech rostlin na Zemi. Chlorofyl je rozpustný v tucích a dává rostlinám jejich typickou barvu. V naší potravě je chlorofyl důležitý a bohatý zdroj hořčíku, jehož funkce zahrnují stovky enzymatických pochodů v těle. Její příjem je pro vegany zásadní, protože se jde o bohatý zdroj železa.

Methionin a cystein vyrobené fermentací z kukuřice představují moderní, ekologicky šetrnou metodu výroby těchto důležitých aminokyselin. Díky vysoké čistotě a kvalitě jsou ideální volbou pro ty, kteří hledají kvalitní doplňky stravy. Methionin a cystein jsou esenciální aminokyseliny, které hrají klíčovou roli v mnoha biologických procesech v těle. Obě tyto aminokyseliny obsahují síru, což je činí důležitými pro syntézu proteinů a dalších biologicky aktivních molekul.

✅Methionin patří do skupiny základních aminokyselin, které tvoří bílkoviny. Methionin si lidský organismus nedokáže sám vytvořit a musí jej přijímat z potravy. V potravinách jej nalezneme v sýru ricotta, hovězím mase, tofu či v tuňákovi. Methionin je podstatnou součástí keratinu, základního stavebního kamene vlasů a nehtů. Methionin také zasahuje do biosyntézy bílkovin, cysteinu, kreatinu a karnitinu. Methionin je skutečně ideálním pomocníkem pro přenos a výchozí látkou pro jiné aminokyseliny. 

✅Cystein se řadí mezi neesenciální aminokyseliny, což znamená, že lidské tělo si je může vytvořit a tím i částečně nahradit jiné zdroje. Tato aminokyselina vzniká v játrech, kde je podpořena vitamínem B6 nebo látkami obsahujícími síru. Cystein spolutvoří i jiné, pro lidský organismus prospěšné látky. Jednou z nich je například Glutathion, který je považován za jeden z nejsilnějších antioxidantů v našem těle. Cystein najdeme v mnoha potravinách obsahující bílkoviny, dále pak ve vaječných žloutcích, cibuli, česneku, v obilovinách, červené paprice nebo brokolici.

✅Reishi a ling zhi jsou dva různé názvy pro stejný houbový druh. Zatímco "Reishi" je japonské označení, "ling zhi" je používané v čínském jazyce. Reishi se používá v Číně i Japonsku již po dlouhá tisíciletí. Reishi (Ganoderma lucidum) je dřevokazná houba, rostoucí na odumřelých stromech nebo pařezech. V tradiční Číně je Reishi byla považována za tak vzácnou, že byla určena pouze pro císařskou rodinu. Reishi obsahuje široké spektrum bioaktivních látek. Mezi ně patří esenciální aminokyseliny, vitamíny skupiny B, minerální látky jako selen a železo, germánium, polysacharidy, triterpeny a další.
Když se u doplňku stravy se Reishi uvádí, že obsahuje 30 % polysacharidů, znamená to, že téměř třetina obsahu extraktu z hub Reishi je tvořena polysacharidy. Polysacharidy jsou dlouhé řetězce sacharidových molekul, které mají různé biologické vlastnosti. Standardizace extraktu zajišťuje, že obsahuje přesně 30 % polysacharidů, což přináší konzistentní kvalitu produktu. Standardizace rovněž znamená, že produkt prochází přísnými testy a kontrolami, aby bylo zajištěno, že obsah polysacharidů odpovídá deklarované hodnotě.

✅Shiitake, známý také jako houževnatec jedlý (Lentinula Edodes), je druh houby pocházející z Japonska. V této oblasti je po tisíce let velmi oblíbená. Existují záznamy o Shiitake sahající až do doby před 2000 lety. V Japonsku je shiitake často nazýván "elixírem života" kvůli svému obsahu polysacharidové vlákniny, přírodnímu zdroji β-glukanů (lentinany), eritadeninu a dále obsahu vitamínů B2, B6 a D, provitamínu D2, mědi, selenu, kyseliny pantothenové, zinku a manganu.
Když se u doplňku stravy se Shiitake uvádí, že obsahuje 30 % polysacharidů, znamená to, že témeř třetina obsahu extraktu z hub Shiitake je tvořena polysacharidy. Polysacharidy jsou dlouhé řetězce sacharidových molekul, které mají různé biologické vlastnosti. Standardizace extraktu zajišťuje, že obsahuje přesně 30% polysacharidů, což přináší konzistentní kvalitu produktu. Standardizace rovněž znamená, že produkt prochází přísnými testy a kontrolami, aby bylo zajištěno, že obsah polysacharidů odpovídá deklarované hodnotě.

✅Acerola (Malpighia emarginata) je tropický keř nebo malý strom původem z Karibiku, Střední a Jižní Ameriky. Plody aceroly, často nazývané také jako barbadoská třešeň nebo západoindická třešeň, jsou malé, červené bobule. Acerola je jedním z nejbohatších přírodních zdrojů vitamínu C. Obsah vitamínu C v plodech aceroly je mnohem vyšší než v pomerančích a dalších citrusových plodech. Kromě vitamínu C obsahují plody aceroly i další bioaktivní sloučeniny, jako jsou karotenoidy, antokyany a flavonoidy, které mohou synergicky podporovat účinky vitamínu C. Vitamín C z přirozených zdrojů, jako je acerola, je často lépe vstřebatelný v těle než syntetické formy vitamínu C.
Standardizovaný extrakt z aceroly znamená, že extrakt byl upraven a testován, aby obsahoval specifické množství účinné látky, v tomto případě 25 % vitamínu C. Standardizace zajišťuje, že každý dávka extraktu poskytuje konzistentní množství vitamínu C.

✅Vitamin C je ve vodě rozpustný vitamín, který je nezbytný pro různé tělesné funkce. Vitamin C přispívá k udržení normální funkce imunitního systému během intenzivního fyzického výkonu a po něm. Podporuje normální tvorbu kolagenu pro správnou funkci krevních cév, kostí, chrupavek, zubů, dásní a kůže. Přispívá k vyrovnanému energetickému metabolismu, k normální činnosti nervové soustavy, psychické činnosti ak ochraně buněk před oxidativním stresem. Přispívá ke snížení míry únavy a vyčerpání.

✅Rutin patří mezi bioflavonoidní glykosidy. Nachází se v různých rostlinách, nejčastěji ve vysokých koncentracích v pupenech a květech jerlínu japonského (Sophora japonica). Rutin je známý pro své biologické vlastnosti. Bioflavonoidy jsou látky, které některému ovoci a zelenině dodávají chuť a barvu. Najdeme jej v jablečné slupce, pohance, routě vonné, citrusových plodech a černém čaji. 
Hlavním zdrojem rutinu jsou pupeny Sophora Japonica. Rutin je extrahován a koncentrován, aby dosáhl požadované čistoty 95 %. Pupeny jerlínu japonského jsou sklizeny a následně sušeny, aby se zachovala jejich bioaktivní složky. Sušené pupeny jsou zpracovány extrakcí pomocí rozpouštědel, aby se získal rutin. Získaný extrakt je dále čištěn a koncentrován, aby obsahoval 95 % rutinu. Pokud se u doplňku stravy uvádí, že obsahuje extrakt rutin s koncentrací 95%, vypovídá to o vysoké čistotě a standardizaci. Standardizace extraktu zajišťuje, že obsahuje přesně 95 % rutinu, což přináší konzistentní kvalitu produktu. Standardizace rovněž znamená, že produkt prochází přísnými testy a kontrolami, aby bylo zajištěno, že obsah odpovídá deklarované hodnotě.

✅Bisglycinát zinečnatý je chelátová forma minerální látky zinku, kde je zinek vázán na dvě molekuly aminokyseliny glycinu. Tato forma chelátu je navržena tak, aby zlepšila absorpci a biologickou dostupnost zinku v těle. Chelátování je proces, při kterém je minerální látka vázána na organickou molekulu, což umožňuje lepší transport a využití tohoto minerálu v těle. Tím, že je zinek je vázán na dvě molekuly glycinu vytváří stabilní chelátový komplex. Tato struktura chrání zinek před interakcemi s jinými látkami v trávicím traktu, které by mohly snížit jeho absorpci. Je populární volbou pro doplnění zinku právě kvůli své vysoké absorpci a šetrnosti k žaludku. Bisglycinát zinečnatý je nejčastěji dostupný v doplňcích stravy ve formě kapslí, které zajišťují jeho přesné dávkování. Bisglycinát zinečnatý je vysoce vstřebatelný. Tato forma zinku je šetrná k žaludku a způsobuje méně vedlejších účinků ve srovnání s anorganickými formami zinku. Bisglycinát zinečnatý poskytuje vyšší biologickou dostupnost, což znamená, že tělo může efektivněji využít tuto minerální látku. 

✅Selen Lalmin® je speciálně vyvinutý doplněk stravy, který obsahuje selen obohacený v kvasnicích. Lalmin® je ochranná značka společnosti Lallemand, která se specializuje na biotechnologii a výrobu kvasnic. Tento produkt je navržen tak, aby poskytoval dostupný zdroj selenu, který je nezbytný pro různé tělesné funkce. Pro výrobu Selen Lalmin® se používají kvasnice Saccharomyces cerevisiae, které jsou známé svými výživovými vlastnostmi. Kvasnice se pěstují v kontrolovaných podmínkách na živném médiu bohatém na cukry, minerální látky a další živiny. Během kultivace se k živnému médiu přidává selen ve formě seleničitanu sodného. Kvasnice tento selen absorbují a začleňují ho do své buněčné struktury. Tento proces se nazývá "biofortifikace". Kvasnice pokračují v růstu a fermentaci, během které se dále obohacují o selen. Fermentace probíhá za kontrolovaných teplot a dalších podmínek, které podporují optimální růst a obohacení. Po dokončení fermentačního procesu se kvasnice sklízejí, což zahrnuje separaci kvasnic z kultivačního média. Sklizené kvasnice se suší, aby se získal stabilní produkt s dlouhou trvanlivostí. Sušené kvasnice obohacené selenem se dále zpracovávají do požadované formy, například prášku, který je určen pro doplňky stavy. Selen obsažený v Lalmin® je biologicky dostupný, což může být výhodné pro ty, kteří preferují tento zdroj selenu. Selen Lalmin® je vhodný i pro vegany.

✅Glycin je aminokyselina a tedy součást proteinů a i přesto má sladkou chuť. Právě proto jej přidáváme do našich výrobků, abychom spolu se steviol-glycosidy dosáhli ideální sladkosti našich produktů bez použití cukru. Glycin je jednou z 20 aminokyselin, které tělo využívá k tvorbě tělesných bílkovin, jež následně tvoří naše orgány, klouby a svaly. Jedná se o druhou nejrozšířenější aminokyselinu v lidských enzymech a proteinech, a proto hraje klíčovou roli ve všech orgánových systémech těla. Glycin tvoří přibližně 35 % aminokyselin, které obsahuje kolagen. Kolagen je jednou z nejdůležitějších bílkovin v lidském těle, je základním stavebním kamenem mnoha částí těla a hraje zásadní roli v poskytování struktury a pevnosti různým tkáním. Tato klíčová bílkovina je tvořena řetězci aminokyselin, mezi nimiž má glycin zvláštní význam. Glycin je nejmenší a nejjednodušší aminokyselina, což mu umožňuje se snadno vázat a vytvářet pevné, stabilní struktury kolagenu. Díky své jednoduchosti a flexibilitě glycin pomáhá kolagenu udržovat jeho pevnost a pružnost, což podtrhuje význam glycinu v biologických procesech. Glycin je neesenciální aminokyselina, kterou si tělo dokáže vytvořit samo, avšak pouze v omezeném množství.

✅Steviol-glykosidy jsou získávány z listů rostliny Stévie sladké (Stevia rebaudiana), která je ceněna pro svoji vysokou sladivost. Steviol-glykosidy jako sladidlo jsou na rozdíl od cukru téměř bez kalorií, mají nízký glykemický index a nepřispívají k tvorbě zubního kazu. Potraviny s nižší hodnotou glykemického indexu zvyšují hladinu krevního cukru pozvolněji, což je výhodné především pro diabetiky, při nadváze a redukčních dietách, ale i pro normální kondici.

Dávkování: 1x denně 1 dávku (1 odměrku 8 g) rozmíchejte v 300 ml vody a vypijte. Nepřekračujte doporučené dávkování.

Balení: 240 g

Minimální trvanlivost: Viz. obal

Upozornění: Doplněk stravy. Vhodné zejména pro sportovce. Není náhradou pestré stravy. Nepřekračujte doporučené denní dávkování. Ukládejte mimo dosah dětí! Není vhodné pro děti, těhotné a kojící ženy. Skladujte v suchu a při teplotě do 25 °C. Nevystavujte přímému slunečnímu záření. Chraňte před mrazem. Výrobce neručí za vady vzniklé nevhodným skladováním a použitím.

Upozornění pro alergiky: Alergeny ve složení produktu tučně zvýrazněny.

Zobrazit celý popis
Skrýt celý popis
Aktivní látky:
8 g
RHP*
Chlorella
1500 mg
**
Spirulina
1500 mg
**
Mladý ječmen
1500 mg
**
L-Glycin
559 mg
**
Reishi
500 mg
**
Shiitake
500 mg
**
Acerola
400 mg
**
 - z toho Vitamín C
100 mg
125 %
L-Cystein HCL
250 mg
**
L-Methionin
250 mg
**
Japonský jerlín
80 mg
**
 - z toho Rutin
76 mg
**
Vitamín E
12 mg
100 %
Zinek
10 mg
100 %
Citrusové bioflavonoidy
10 mg
**
Lalmin® Selen
50 µg
90 %

*RHP referenční hodnota příjmu, **RHP není stanovena

Složení:

Příchuť - Jablko: chlorella prášek (Chlorella vulgaris, rostlinná složka řasa - celá rostlina), spirulina prášek (Arthrospira platensis, rostlinná složka sinice), mladý ječmen prášek (Hordeum vulgare, rostlinná složka - tráva), L-glycin, extrakt z reishi 30 % polysacharidů (Ganoderma lucidum, rostlinná složka houba - plodnice), extrakt z shiitake 30 % polysacharidů (Lentinula edodes, rostlinná složka houba - plodnice), aroma jablko, extrakt z aceroly s obsahem 25 % vitamínu C (Malpighia glabra L., rostlinná složka - plod) , regulátor kyselosti - kyselina citrónová, L-cystein HCL, L-methionin, jerlín japonský s obsahem 95 % rutinu (Sophora Japonica L., rostlinná složka - pupen), sladidlo - steviol-glykosidy, bisglycinát zinečnatý, maskovací aroma, vitamín E (DL-alfa-tokoferol), selen Lalmin® (inaktivní kvasnice s obsahem selenu), extrakt z citrusových plodů s obsahem 60 % bioflavonoidů (Citrus aurantium L., rostlinná složka - plod), ovocný prášek z jablka.

Příchuť - Malina: chlorella prášek (Chlorella vulgaris, rostlinná složka řasa - celá rostlina), spirulina prášek (Arthrospira platensis, rostlinná složka - sinice), mladý ječmen prášek (Hordeum vulgare, rostlinná složka - tráva), L-glycin, extrakt z reishi 30 % polysacharidů (Ganoderma lucidum, rostlinná složka houba - plodnice), extrakt z shiitake 30 % polysacharidů (Lentinula edodes, rostlinná složka houba - plodnice), aroma malina, extrakt z aceroly s obsahem 25 % vitamínu C (Malpighia glabra L., rostlinná složka - plod), regulátor kyselosti - kyselina citrónová, L-cystein HCL, L-methionin, jerlín japonský s obsahem 95 % rutinu (Sophora Japonica L., rostlinná složka - pupen), sladidlo - steviol-glykosidy, bisglycinát zinečnatý, maskovací aroma, vitamín E (DL-alfa-tokoferol), selen Lalmin® (inaktivní kvasnice s obsahem selenu), extrakt z citrusových plodů s obsahem 60 % bioflavonoidů (Citrus aurantium L., rostlinná složka - plod), ovocný prášek z maliny.

Příchuť - Citrón: chlorella prášek (Chlorella vulgaris, rostlinná složka řasa - celá rostlina), spirulina prášek (Arthrospira platensis, rostlinná složka - sinice), mladý ječmen prášek (Hordeum vulgare, rostlinná složka - tráva), L-glycin, extrakt z reishi 30 % polysacharidů (Ganoderma lucidum, rostlinná složka houba - plodnice), extrakt z shiitake 30 % polysacharidů (Lentinula edodes, rostlinná složka houba - plodnice), aroma lemon juice, extrakt z aceroly s obsahem 25 % vitamínu C (Malpighia glabra L., rostlinná složka - plod), regulátor kyselosti - kyselina citrónová, L-cystein HCL, L-methionin, jerlín japonský s obsahem 95 % rutinu (Sophora Japonica L., rostlinná složka - pupen), sladidlo - steviol-glykosidy, bisglycinát zinečnatý, maskovací aroma, vitamín E (DL-alfa-tokoferol), selen Lalmin® (inaktivní kvasnice s obsahem selenu), extrakt z citrusových plodů s obsahem 60 % bioflavonoidů (Citrus aurantium L., rostlinná složka - plod), ovocný prášek z citrónu. 

Zobrazit celé parametry
Skrýt celé parametry

Recenze Produkt zatím nikdo nehodnotil

Máte s produktem zkušenost? Napište recenzi a pomozte tak ostatním zákazníkům s rozhodováním. Děkujeme :-)
Přidat vlastní hodnocení

Vložit hodnocení produktu

Recenze: *
         

Dotazy Zeptejte se, rádi vám pomůžeme

O našich produktech víme skoro vše. Zeptejte se, rádi vám pomůžeme.
Přidat dotaz

Vložit dotaz