Ghí se připravuje velmi pomylým přepouštěním másla, jedná se o čistý mléčný tuk. Při výrobě dochází k odpařování vody z másla a postupně vzniká pěna, ve které jsou mléčné bílkoviny, cukry a mnoho dalších látek. Výsledek je čistý tuk s máslovou vůní, žluté barvy.
Při pečení nebo smažení nedochází k přepalování, protože ghí má vysoký kouřový bod a to až kolem 240 °C.
Použití: Ghí má velmi podobné využití jako klasické máslo. Skvěle se hodí na základy polévek, omáček a jíšek. Použijte ghí při restovaní zeleniny, nebo jím pokrmy naopak na závěr potřete, na zjemnění chuti. Ghí si můžete vzít s sebou i když cestujete, protože jej není nutné uchovávat v lednici.
Balení: 500 ml
Minimální trvanlivost: viz. obal
Upozornění: Skladujte na temném, chladném a suchém místě. Nevystavujte přímému slunečnímu záření. Chraňte před mrazem. Výrobce neručí za vady vzniklé nevhodným skladováním a použitím. Po otevření spotřebujte do 2 měsíců.
Upozornění pro alergiky: Alergeny ve složení produktu tučně zvýrazněný.
Výživové údaje
|
100 g
|
Energetická hodnota
|
3700 kJ/883 kcal
|
Tuky
|
99 g
|
- z toho nasycené mastné kyseliny
|
67,4 g
|
Sacharidy
|
99,8 g
|
- z toho cukry
|
0 g
|
Vláknina
|
0 g
|
Bílkoviny
|
0,8 g
|
Sůl
|
0 g
|
Složení:
Bezvodý máselný tuk 99,5%