Celozrnná ovesná mouka se vyrábí mletím ovesných vloček, které nebyly zbaveny vnějších obalových vrstev obilky - otrub. Právě ony jsou totiž plné důležitých živin a cenných látek. Celozrnné ovesné vločky jsou obecně považovány za jednu z nejzdravějších obilovin. Mimo vitamíny a minerální látky, totiž obsahují velmi vysoké množství rozpustné i nerozpustné vlákniny, která je důležitá pro zdraví střev. Mouka se vyrábí z bezlepkových vloček a ve speciálním bezlepkovém mlýně určenému pouze k tomuto účelu.
Použití: Velkou předností bezlepkové ovesné mouky je její všestranná využitelnost v kuchyni. Vzhledem k tomu, že je z namletých ovesných vloček, nepotřebuje žádnou tepelnou úpravu. Můžete ji používat na přípravu ovesných kaší, nepečených dezertů nebo přisypat do jogurtu. Stejně tak se dá ovšem využít i při pečení, a to jak sladkých, tak i slaných dobrot. Skvěle tak může posloužit i jako základ pro těsto na pizzu, zahuštění polévek nebo omáček a dalších kulinářských výtvorů.
Balení: 1000 g, PP obal nebo vakuováno v PP obalu (během přepravy může dojít k rozvakuování, které neovlivní kvalitu)
Minimální trvanlivost: Viz obal
Upozornění: Skladujte v suchu a při teplotě do 25 °C. Nevystavujte přímému slunečnímu záření. Chraňte před mrazem. Výrobce neručí za vady vzniklé nevhodným skladováním a použitím.
Upozornění pro alergiky: Alergeny ve složení produktu tučně zvýrazněný.
Tabulka nutričních hodnot: |
100 g |
Energetická hodnota:
|
1 393 kJ / 331 kcal
|
Tuky:
|
7,2 g
|
z toho nasycené mastné kyseliny:
|
1,4 g
|
Sacharidy:
|
53,8 g
|
z toho cukry:
|
0,7 g
|
Vláknina:
|
10 g
|
Bílkoviny:
|
13,1 g
|
Sůl:
|
0,01 g
|
Složení: Mleté bezlepkové celozrnné ovesné vločky 100%