Špaldová mouka je zdravější varianta klasické mouky. Lze ji použít jako běžnou mouku k pečení nebo zahušťování polévek a omáček. Zároveň si tím zachovává obsah vitamínů, minerálů, vlákniny a má nižší obsah lepku. Jedná se o druh pšenice, která je lépe stravitelná. Živiny, které si špalda zachovává jsou zejména z řady minerálů jako je železo, hořčík a mangan. Z vitamínů poskytuje špalda hlavně vitamín E. Dále má mouka vysoký obsah vlákniny to je další z výhod špaldové mouky, která přirozeně podporuje trávení.
Použití: Ze špaldové mouky můžete upéct vaše oblíbené slané i sladké pokrmy. Hodí se do pečiva, ale i palačinek, buchet, koláčů, muffinů či na korpus dortů. Špaldovou moukou lze pšeničná zcela nahradit, avšak pro začátek doporučujeme smíchat tyto dvě mouky v poměru 1:3. Špaldová mouka má výraznější chuť než klasická pšeničná a těsto je o něco tužší a tmavější. Výborně poslouží také jako zahušťovaldo do polévek nebo na výrobu kaší.
Balení: 2000 g, PP obal nebo vakuováno v PP obalu (během přepravy může dojít k rozvakuování, které neovlivní kvalitu)
Minimální trvanlivost: Viz obal
Upozornění: Skladujte v suchu a při teplotě do 25 °C. Nevystavujte přímému slunečnímu záření. Chraňte před mrazem. Výrobce neručí za vady vzniklé nevhodným skladováním a použitím.
Upozornění pro alergiky: Alergeny ve složení produktu tučně zvýrazněný.
Tabulka nutričních hodnot: |
100 g |
Energetická hodnota:
|
1536 kJ / 367 kcal
|
Tuky:
|
1,67 g
|
z toho nasycené mastné kyseliny:
|
0 g
|
Sacharidy:
|
73,3 g
|
z toho cukry:
|
0 g
|
Bílkoviny:
|
16,7 g
|
Vláknina:
|
13,3 g
|
Sůl:
|
0 g
|
Složení: Špalda jemně mletá 100%