Ovesné vločky vznikají lisováním ovesného zrna. Jsou přirozeným zdrojem sacharidů, ale také vlákniny, která přispívá k normálnímu trávení. Díky vysokému obsahu nerozpustné a rozpustné vlákniny se pomaleji tráví a tím pádem pocit sytosti po jejich konzumaci bude mnohem delší než u jiných vloček. Vločky lze využít na několik způsobů a to jak na sladko, tak na slano.
Použití: Vločky jsou ideálním základem vyvážené snídaně, skvěle poslouží také jako příloha, přísada do polévky, dokonce i jako hlavní chod. Vynikají svou rychlou a snadnou přípravou. Dají se přidávat do jogurtu, na výrobu domácích kaší, müsli nebo granoly. Skvělé jsou také dezerty a ovocné koláče z vloček. Můžete je však ochutit i bylinkami, olivovým olejem nebo sýrem, přidat je do sekané či karbanátků. Dá se s nimi zkrátka vykouzlit mnoho chutných pokrmů.
Balení: 1000 g
Minimální trvanlivost: Viz. obal
Upozornění: Skladujte v suchu a při teplotě do 25 °C. Nevystavujte přímému slunečnímu záření. Chraňte před mrazem. Výrobce neručí za vady vzniklé nevhodným skladováním a použitím.
Upozornění pro alergiky: Alergeny ve složení produktu tučně zvýrazněný.
Nutriční hodnoty:
|
100 g
|
Energetická hodnota:
|
1562 kJ / 372 kcal
|
Tuky:
|
7 g
|
z toho nasycené mastné kyseliny:
|
1,3 g
|
Sacharidy:
|
61 g
|
z toho cukry:
|
1 g
|
Vláknina:
|
9,4 g
|
Bílkoviny:
|
12 g
|
Sůl:
|
0 g
|
Složení: Ovesné vločky 100%.