Ovesné vločky se rozhodně vyplatí mít doma ve spíži. Je to totiž ideální ingredience pro přípravu snídaně a určitě vás potěší, že naše vločky jsou opravdu jemně namleté, a proto se skvěle hodí pro rychlou výrobu ovesné kaše.
Klíčení je proces, který má za úkol poskytnout dostatek živin rostoucímu organismu - klíčku. V zrnu po jeho namočení začne probíhat kaskáda biochemických reakcí - ve vnitřní části zrna postupně dochází ke štěpení škrobů, bílkovin a tuků. Naklíčené zrno je díky tomu lépe stravitelné ve srovnání s nenaklíčeným zrnem.
Použití: Asi se shodneme na tom, že ovesné vločky nejčastěji využijete pro přípravu ovesné kaše, kdy je stačí povařit s vodou nebo mlékem. Nicméně v kuchyni mají daleko šiřší využití. Skvěle chutnají v kombinaci s jogurtem, sušeným nebo lyofilizovaným ovocem nebo s oříšky. Přisypat k nim můžete třeba i rozinky nebo datle, případně je využít při pečení a vaření. Kromě klasické ovesné kaše můžete ráno posnídat třeba výborné lívance z řeckého jogurtu s burákovým máslem, na jejichž přípravu budete rovněž potřebovat ovesné vločky.
Balení: 1000 g
Minimální trvanlivost: Viz. obal
Upozornění: Skladujte v suchu a při teplotě do 25 °C. Nevystavujte přímému slunečnímu záření. Chraňte před mrazem. Výrobce neručí za vady vzniklé nevhodným skladováním a použitím.
Upozornění pro alergiky: Alergeny ve složení produktu tučně zvýrazněný.
Nutriční hodnoty:
|
100 g
|
Energetická hodnota:
|
1543 kJ / 367 kcal
|
Tuky:
|
8,4 g
|
z toho nasycené mastné kyseliny:
|
1,3 g
|
Sacharidy:
|
56 g
|
z toho cukry:
|
1 g
|
Bílkoviny:
|
12 g
|
Sůl:
|
0 g
|
Složení: ovesné vločky celozrnné 100 %.