Rýžová kaše se vyrábí procesem extruze, což je způsob technologické úpravy, při které se namletá obilovina, luštěnina nebo okopanina protlačuje extruzním válcem, čímž se zahřeje, odpaří se z ní voda a výrobek expanduje. Kaše je přirozeně bezlepková.
Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.
Použití: V teplém rostlinném nápoji, mléce nebo vodě rozmíchejte kaši, dokud nedosáhne požadované hustoty. Míchejte a krátce povařte nebo nechte odstát. Nejlépe chutná uvařená v rostlinném nápoji nebo mléce, posypaná oříšky, semínky a sušeným nebo čerstvým ovocem. Můžete přidat i lžíci oříškového másla, medu, sirupu či jiného dochucovadla.
Balení: 1000 g
Minimální trvanlivost: viz. obal
Upozornění: Skladujte v suchu a při teplotě do 25 °C. Nevystavujte přímému slunečnímu záření. Chraňte před mrazem. Výrobce neručí za vady vzniklé nevhodným skladováním a použitím. Po otevření spotřebujte do 2 měsíců.
Upozornění pro alergiky: Alergeny ve složení produktu tučně zvýrazněný.
Výživové údaje
|
100 g
|
Energetická hodnota
|
1479 kJ/348 kcal
|
Tuky
|
1,2 g
|
- z toho nasycené mastné kyseliny
|
0,2 g
|
Sacharidy
|
75,7 g
|
- z toho cukry
|
<0,5 g
|
Vláknina
|
0 g
|
Bílkoviny
|
8,5 g
|
Sůl
|
<0,01 g
|
Složení: Extrudovaná rýže 100% BIO