S bezlepkovou směsí na lahodné vanilkové rohlíčky je vánoční pečení jednoduché, rychlé a samá radost. Základem na rohlíčky je kvalitní směs vyrobená z přirozeně bezlepkových přísad jako jsou rýžová, bramborová, kukuřičná, pohanková a tapioková mouka. Vše je již nachystané na přidání másla a žloutků a následné pečení. Vanilkové rohlíčky chutnají jako domácí díky receptuře bez barviv, aromat a jiných nepřirozených příměsí.
Na přípravu těsta potřebujete tyto tekuté suroviny:
Směs vsypte do mísy a přidejte změklé máslo a 2 žloutky. Důkladně promíchejte a spojte v kompaktní hmotu. Nechte odležet v lednici ideálně přes noc. Poté tvarujte rohlíčky nebo vyválejte přes fólii na válu podsypaném bezlepkovou moukou a vykrajujte rohlíčky. Pečte na 160 °C horkovzduch cca 15 minut. Rohlíčky musí mít nazlátlou barvu. Nechte zcela vychladnout, teprve poté sbírejte z plechu. Množství těsta odpovídá klasické jedné dávce běžného cukroví, což je v cca 2 - 2,5 plechu. Záleží na velikosti vykrajovátek, tloušťce těsta a velikosti plechu.
GRIZLY tip:
Rohlíčky by se měly obalovat ještě zatepla ve vanilkovém cukru. U bezlepkové varianty je lepší pocukrovat je ještě teplé na plechu a teprve po vychladnutí je z plechu posbírat.
I vegani si s našimi směsmi mohou udělat hezké Vánoce! Stačí místo žloutku přidat ve stejném poměru sójový vanilkový dezert a místo másla rostlinný tuk.
Balení: 440 g
Minimální trvanlivost: Viz. obal
Upozornění: Skladujte v suchu a při teplotě do 25 °C. Nevystavujte přímému slunečnímu záření. Chraňte před mrazem.
Upozornění pro alergiky: Alergeny ve složení produktu tučně zvýrazněný.
Nutriční hodnoty:
|
100 g
|
Energetická hodnota:
|
1 357 kJ / 324 kcal
|
Tuky:
|
11,3 g
|
z toho nasycené mastné kyseliny:
|
0,8 g
|
Sacharidy:
|
70,2 g
|
z toho cukry:
|
18,1 g
|
Vláknina:
|
1,7 g
|
Bílkoviny:
|
7,5 g
|
Sůl:
|
0,2 g
|
Složení: Bezlepková směs (rýže, brambor, tapioky, kukuřice a pohanky), vlašské ořechy, cukr moučka, vanilkový prášek, zahušťovadlo (xanthanová guma).