Plody stromu maccadamia, známá jako makadamské ořechy, obsahují až 74 % tuků. Jejich proteiny jsou plnohodnotné, třebaže mají málo methioninu (ten se dá lehce doplnit kombinací s celozrnnými obilninami). Makadamské ořechy jsou jedny z nejbohatších ořechů na olej.
Jsou dobrým zdrojem vápníku, fosforu, železa, vitaminu B1, B2 a niacinu. Dodávají též antioxidační polyfenolové flavonoidy, které lidský organismus chrání před vznikem arteriosklerózy.
Balení: 250 g
Minimální trvanlivost: Viz. obal
Upozornění: Skladujte v suchu, při teplotě do 25 °C. Nevystavujte přímému slunečnímu záření. Chraňte před mrazem. Výrobce neručí za vady vzniklé nevhodným skladováním a použitím.
Upozornění pro alergiky: Alergeny ve složení produktu tučně zvýrazněny
Nutriční hodnoty na
|
100 g
|
Energie
|
3004 kj/ 718 kcal
|
Bílkoviny
|
7,9 g
|
Sacharidy
|
13,8 g
|
- z toho cukr
|
4,6 g
|
Tuky
|
75,8 g
|
- z toho nasycené
|
12,1 g
|
Vláknina
|
18,6 g
|
Sůl
|
0 g
|
Složení: makadamské ořechy