|
250 g
|
119 Kč
skladem
|
119 Kč
|
|
|
1000 g
|
399 Kč
skladem
|
399 Kč
|
|
Jedna hrst mandlí vážící necelých 30 gramů (což je doporučená denní dávka mandlí, kterou bychom měli sníst), obsahuje až 20 různých flavonoidů, tedy látek, které pomáhají před rozvojem nemocí srdce a cév. Uvádí se dokonce, že tyto flavonoidy, pokud jsou v potravě zastoupeny v dostatečném množství, mohou snížit výskyt kardiovaskulárních chorob až o 22 %.
Stejné množství mandlí obsahuje také 9 gramů mononenasycených tuků a 3,5 gramu tuků polynenasycených, o kterých je známo, že také přispívají k ochraně před rozvojem nemocí srdce a cév a obecně před rozvojem aterosklerózy (kornatění tepen). V jedné hrstce mandlí najdeme také 3,5 gramu vlákniny. Je přitom známo, že pokud máme dostatečný příjem vlákniny, naše riziko vzniku nemocí srdce a cév je o 40% nižší v porovnání s lidmi, kteří vlákniny mají málo.
Třicet gramů mandlí obsahuje také 75 mg vápníku, 200 mg draslíku a 76 mg hořčíku. Příjem těchto látek je přitom spojen s nižším krevním tlakem a mandle tak vlastně pomáhají snižovat vyšší krevní tlak a brání rozvoji arteriální hypertenze. V neposlední řadě pak mandle obsahují rostlinné steroly (tzv. fytosteroly), které brání vstřebávání cholesterolu ze zažívacího ústrojí. Dostatečný příjem těchto fytosterolů ve stravě dokáže snížit krevní cholesterol až o 10 %.
Balení: 250 g a 500 g
Minimální trvanlivost: Viz. obal
Upozornění: Skladujte v suchu, při teplotě do 25 °C. Nevystavujte přímému slunečnímu záření. Chraňte před mrazem. Výrobce neručí za vady vzniklé nevhodným skladováním a použitím.
Upozornění pro alergiky: Alergeny ve složení produktu tučně zvýrazněny
Nutriční hodnoty na
|
100 g
|
Energie
|
2699 kj/ 645 kcal
|
Bílkoviny
|
25,5 g
|
Sacharidy
|
6,5 g
|
- z toho cukr
|
4 g
|
Tuky
|
55,8 g
|
- z toho nasycené
|
4,4 g
|
Vláknina
|
12,2 g
|
Sůl
|
0 g
|
Složení: 100% mandle