Celozrnná špaldová mouka je vhodnou alternativou k mouce pšeničné. Špalda je stará odrůda pšenice.
Je mletá z celých pšeničných zrn a během mletí nedochází k odstranění otrub a klíčků. Pšenice je výborným zdrojem proteinu a měla by být součástí naší potravy, protože nám dodává spoustu cenných látek. Vzhledem k zachování důležitých vitamínů je pro naše tělo zdravější a snadněji stravitelnější, než klasická bílá mouka.
Použití: Mouky využijeme k pečení, smažení, zahušťování nebo i vaření.
Balení: 500g
Minimální trvanlivost: Viz. obal
Upozornění: Skladujte v suchu a při teplotě do 25 °C. Nevystavujte přímému slunečnímu záření. Chraňte před mrazem.
Upozornění pro alergiky: Alergeny ve složení produktu tučně zvýrazněný.
Nutriční informace
|
100g
|
Energetická hodnota
|
1536kJ/367kcal
|
Tuky
|
1,67g
|
- z toho nasycené
|
0g
|
Sacharidy
|
73,3g
|
- z toho cukry
|
0g
|
Bílkoviny
|
16,7g
|
Vláknina
|
13,3g
|
Složení: 100% špaldová mouka pšeničná celozrnná