Vitamín B2 (riboflavin) se vyskytuje v přírodních zdrojích, jako je mléko, sýr, jogurt, játra, hovězí maso, ryby, celozrnný chléb, obilniny, vejce, houby nebo droždí. Hladina riboflavinu v organismu klesá zejména při léčbě antibiotiky nebo při některých onemocněních (diabetes, celiakie, onemocnění štítné žlázy, poruchy trávicího traktu). Příznaky nedostatku jsou např. zánětlivé změny kůže a sliznic, rozpraskané koutky rtů, afty, pálení očí, mastící se vlasy, ospalost, suchá a drsná kůže, záněty spojivek a světloplachost. Předávkování vitamínem B2 není možné, neboť je rozpustný ve vodě a je vylučován močí. V jedné tabletě 10 mg.
Výhody:
Doporučené dávkování:
Upozornění: potravina se sladidly, vhodné zejména pro sportovce. Nenahrazuje pestrou stravu! Skladujte v suchu při teplotě do 25 °C mimo dosah přímého slunečního záření. Chraňte před mrazem. Výrobce neručí za případné škody vzniklé nevhodným použitím nebo skladováním.
|
1 tableta |
Vitamin B2 |
10 mg |
Složení:
Emulgátor (mikrokrystalická celulóza), hydrolyzovaný kolagen, zvlhčovadlo (stearan hořečnatý), riboflavin (vitamin B2).