Nekton je česká rodinná firma s dvěma desítkami zaměstnanců působící na českém a slovenském trhu od roku 1991. Specializující se na dovoz rybích konzerv a chlazených rybích výrobků z celého světa.
"Naším cílem je dodávat širokou nabídku kvalitních potravin za spravedlivé ceny a rozvíjet firmu za podmínek ekologické i ekonomické udržitelnosti tak, aby v našem podnikání mohly pokračovat i další generace. Naše motto je: Nikdy bychom neprodávali nic, co bychom s klidným srdcem nedali našim dětem."
V Nekton jsou specialisté na mořské ryby a mořské produkty. Vše vybírají osobně, ochutnávají a nechávají laboratorně zkoumat kvalitu i výživové hodnoty. Jezdí po světě a osobně navštěvují továrny, aby se přesvědčili nejen o tom, co a jak se vyrábí, ale i v jakém prostředí pracují tamní zaměstnanci. S dodavateli spolupracují dlouhodobě, díky motu dokáží dlouhodobě udržet kvalitu výrobků na vysoké úrovni.
Nekton je rodinná firma a chce, aby v tomto oboru pracovaly i další generace, proto je pro ni udržitelnost zásadním tématem. Stavy rybích populací jsou bedlivě sledovány organizací FAO, která může zakázat lov určitého druhu ryb v dané lokalitě, pokud se přiblíží k hranici obnovitelnosti. Produkty Nekton jsou vyrobeny ze suroviny, která má všechny certifikace potvrzující, že jak lov, tak výroba proběhly v souladu s přísnými předpisy FAO a Evropské unie.
Obaly jsou převážně z plechu, skla a papíru. U uzených lososů i trocha snadno oddělitelného plastu. Technologie zatím ještě neumožňují uplně se obejít bez plastu, ale všechny tyto materiály se dají recyklovat a děkujeme všem, kteří to také dělají. "Solární panely a tepelné čerpadlo by podle nás dnes už měly být standardem. U nás je naleznete od roku 2013. V brzké době plánujeme pořízení prvního elektromobilu, který zlepší efektivitu využívané energie a dále pomůže nezávislosti na dovážených pevných palivech."
V konzervách Nekton se s konzervanty nesetkáte. Naleznete v nich jen rybí maso, olej, zeleninu, případně omáčku, to vše sterilováno pouze teplem. U některých chlazených výrobků se chemické konzervanty používají v minimálním množství, bez kterého není možné dosáhnout potřebné trvanlivosti.
Nejdražší jídlo je to, které vyhodíte. Každý rok se v Evropě zcela zbytečně vyhodí kolem devíti milionů tun dobrých potravin, jen proto, že jsou blízko nebo lehce po „minimální době trvanlivosti“. Dobře vyrobená konzerva se nezkazí. Můžete tak klidně nakoupit konzervy do zásoby a mít je vždy po ruce.
Tuňák pruhovaný je ve zvířecí říší rekordmanem. 68 % svaloviny používá k pohybu, díky čemuž má jeho maso vysokou kvalitu a skvělou strukturu. Co se vlivu znečištění moří týče, i zde je na tom Tuňák pruhovaný ze všech tuňáků nejlépe, protože je jim díky svému rychlému růstu vystaven nejméně. Ať už se jedná o mikroplasty nebo těžké kovy.
Losos obecný – dravá ryba žijící v severním Atlantiku, schopná života jak ve slané, tak sladké vodě. Jednoduše maso a zelenina typická pro mexickou kuchyni. Kukuřice, červená fazole, červená paprika a mrkev. O lehce pikantní chuť se starají feferonky.
To hlavní, co je potřeba do těla dostat, jsou vápník a vitamín D. Nejvíce vápníku ze všech ryb obsahuje sardinka. 400 miligramů vápníku na 100 gramů ryby je už pořádná dávka. Sardinky obsahují i velké množství vitamínu D.
Maso tuňáka obsahuje minimum sacharidů, maximum bílkovin. omega-3 mastné kyseliny - kyselinu eikosapentaenovou (EPA) a dokosahexaenovou (DHA).
Kousky tuňáka odloveného v moři při síťovém lovu. Tuňák je přirozeně bohatý na bílkoviny s nízkým obsahem sacharidů i tuků.
To hlavní, co je potřeba do těla dostat, jsou vápník a vitamín D. Nejvíce vápníku ze všech ryb obsahuje sardinka.
Vychutnejte si lososa ke svačině v sendviči, nebo jako večeři s rýží či v těstovinovém salátu.
To hlavní, co je potřeba do těla dostat, jsou vápník a vitamín D. Nejvíce vápníku ze všech ryb obsahuje sardinka.
Kousky tuňáka odloveného v moři při síťovém lovu. Tuňák je přirozeně bohatý na bílkoviny s nízkým obsahem sacharidů i tuků.
Maso tuňáka obsahuje minimum sacharidů, maximum bílkovin. omega-3 mastné kyseliny - kyselinu eikosapentaenovou (EPA) a dokosahexaenovou (DHA).
Obsahuje makrelu v rajčatové omáčce, vysoký obsah omega 3 mastných kyselin a velké množství bílkovin – 20 gramů na 100 g masa.
Jednoduše maso a zelenina typická pro kuchyni. Kukuřice, červená fazole, červená paprika a mrkev.
Obsahuje makrelu ve vlastní šťávě, což znamená, že do ní není přidáván žádný olej, omáčka nebo voda.
Maso tuňáka obsahuje minimum sacharidů, maximum bílkovin. omega-3 mastné kyseliny - kyselinu eikosapentaenovou (EPA) a dokosahexaenovou (DHA).
Vylepšete si zdraví celého těla sleďovou svačinkou díky omega-3 mastným kyselinám, kterém sledi obsahují.
Tresčí játra jsou velmi tučná. A to je moc dobře, protože díky tomu jsou tak jemná, že se jim vyrovná málokterá paštika.