Když se řekne treska, většině konzumentů se vybaví tresčí játra, která jsou univerzálnější, než se zdá. Jen tak na chlebu s trochou pažitky nebo zakapané citrónem jsou vynikající.
Pro někoho jsou občasným zpestřením jídelníčku, pro někoho pravidelnou poctivou porcí kalorií, která nasytí, pro někoho dostupnou delikatesou, pro někoho hlavně zdrojem omega 3 mastných kyselin.
Ať už si je dopřejete k jakékoliv příležitosti, musíte si uvědomit, že tresčí játra jsou velmi tučná. A to je moc dobře, protože díky tomu jsou tak jemná, že se jim vyrovná málokterá paštika. Přitom jsou zcela přírodní, bez jakýchkoliv konzervantů, do konzerv se nic nedolévá, nemusí se nijak upravovat.
Upozornění: Skladujte a uchovávejte při teplotě +2°C až +28°C. Po otevření uchovávejte při teplotě do +6°C a spotřebujte do 24 hodin.
Balení: 115 g
Země původu: Norsku
Nutriční hodnoty:
|
100 g
|
Energie
|
2258 kJ / 548 kcal
|
Tuky
|
58,0 g
|
z toho nasycené mastné kyseliny
|
9,9 g
|
Sacharidy
|
0,0 g
|
z toho cukry
|
0,0 g
|
Bílkoviny
|
5,9 g
|
Sůl
|
0,9 g
|
Omega-3 mastné kyseliny
|
9,0 g
|
Složení: tresčí játra - treska obecná (Gadus morhua), vlastní olej, jedlá sůl.