Můj účet
Přihlášení
Menu

Poradna Petra Havlíčka

  • Nutriční hodnoty vs. složení

    Dobrý den, pane Havlíčku zajímá mě, co je důležitější na obalech. Je lepší zabývat se těmi nutričními hodnotami výrobku nebo spíše složením? Jaký je v tom rozdíl a čemu teda věnovat pozornost při výběru potravin? Děkuji Jakub.

  • Redukce a prsa

    Dobrý den. Zajímá mě pane Havlíčku, jaký byste dal tip či radu. Jak lze redukovat tělesný tuk, aniž by žena ale zároveň ztrácela na velikosti/objemu prsou? Pokaždé, když jsem se snažila o redukci jako první se mi zmenšila prsa, což se mi moc nelíbí. Děkuji moc za radu či tip.

  • Evidence jídelníčku, ano X ne

    Dobrý den. Pane Havlíčku chci se zeptat, jaký máte názor na evidování stravy? Ve videu se zmiňujete, že mít přehled o svém stravování i případně v číslech, kolik toho přijmu, jste pro, ale zase pak říkáte, že je to neudržitelné. Jak se díváte na to, když si tedy někdo tuto evidenci vede dlouhodobě, ale není to nějaká ppp,respektive aby ho to nějak svazovalo, unavovalo, stresovalo? Nemám problém, že bych na tom byla závislá, ale beru to jako takovou denní rutinu. Děkuji za názor.

  • Únava po sacharidech

    Dobrý den. Zaujal mě jeden komentář, v němž se zmiňuje, že po konzumaci sladkého jídla ale i sacharidů ve větším množství vzniká únava. Mohu se zeptat čím to je a proč toto někdo má a někdo ne a s čím to souvisí? Děkuji moc.

  • Sacharidové zdroje a jejich vliv

    Dobrý den. Mohl byste mi, pane Havlíčku, zkusit nastínit vliv a rozdíl v přijatých sacharidech z obilnin a z luštěnin? Je ve výsledku jedno, pokud sním třeba 100g z obilných zdrojů (celozrnné přílohy, pečivo) nebo 100g luštěnin (fazole, čočka) a prosím vás ještě o to, jestli luštěniny, jelikož se o nich hovoří i v souvislosti s bílkovinami, tak je spíše brát právě jako zdroj bílkovin, nebo sacharidů, když obsahují velké množství obojího? Když si například udělám luštěninový salát, mám k tomu přidávat i obilninu, případně další bílkovinu živočišnou, nebo to je tedy dostačující za obě složky? Děkuji moc za ochotnou odpověd.

Přidat dotaz