Můj účet
Přihlášení
Menu

Zvěřina a vnitřnosti

Kamil
Dobrý den, rád bych se zeptal, jaký má zvěřina a vnitřnosti vliv na organismus. Je maso ze zvěřiny zdravé? Vnitřnosti, jako játra (vepřové/kuřecí) ano/ne a jejich přínosy/nevýhody?

Dobrý den, zvěřina ani vnitřnosti nejsou vhodné pro lidi se zvýšenou hladinou kyseliny močové v krvi a trpící dnou. Ostatní je můžou v určité míře zařadit do svého jídelníčku. V případě vnitřností, doporučuji vybírat takové, které pochází od rychle rostoucích zvířat nejlépe z bio chovu. V případě zvěřiny se velmi často objevuje argument, že se jedná o přirozeně vyprodukované a šetrně zabité zvíře, což znamená vysokou nutriční hodnotu, ale je potřeba brát v potaz to že většina našich zemědělců práškuje, a že to žere poté i divoká zvěř. Tudíž o ní nelze mluvit jako o zcela čisté potravě. 

Přeji pěkný den, 

Ing. Petr Havlíček