Můj účet
Přihlášení
Menu

Jsou mléčné výrobky zdrojem bílkovin nebo tuků?

Dobrý den. Je pravda, že čím je vyšší množství tuků v potravinách, tak tím je méně bílkovin, například v jogurtu, sýru, mase, šunce apod? Když jste doporučovali plnotučné mléčné výrobky, tak ale tam pak je zase méně bílkovin. Jsou mléčné výrobky tedy hlavně konzumovány pro tuk, nebo bílkoviny? Děkuji za názor.

Dobrý den,

ano, to je pravda. Každopádně mléčné výrobky bychom měli konzumovat pro obojí a někdo je konzumuje navíc ještě kvůli vápníku například. Pokud dělíme potraviny na složky, dochází k absolutnímu nepochopení výživy, protože na potravinu musíte nahlížet jako na celek a přijmout všechny její nutriční výhody.

<

Přeji pěkný den,

Petr Havlíček