Můj účet
Přihlášení
Menu

Tvaroh / skyr a bílkoviny

Dobrý den. Zajímá mě názor na volbu mezi tvarohem a skyrem. Díval jsem se, že skyr doporučujete, ale v porovnání s tvarohem má méně bílkovin. Chci se zeptat, když jiné fermentované výrobky ale jím běžně, takže ten skyr by pro mě tou fermentací nebyl tak zásadní, jelikož do sebe dostávám běžně zakysané výrobky, jestli kvůli bílkovinám raději nesáhnout po tom klasickém tvarohu, se kterým nemám potíže trávit. Děkuji

Dobrý den, 

nerozebírejte potraviny na složky, dívejte se na ní jako na komplexní živinu. Mléčné produkty bychom neměli jíst jenom kvůli bílkovinám, ale každý produkt má jinou probiotickou kulturu, jiné bakterie, proto není od věci mléčné produkty střídat. 

Přeji pěkný den,

Petr Havlíček