Můj účet
Přihlášení
Menu

Omega 3 - předávkování

Kateřina Diasová
Dobrý den, před časem jsem začala řešit správný poměr omega 3 a 6 mastných kyselin ve stravě. Radikálně jsem snížila příjem ořechů a přestala ujíždět na arašídovém másle. Průmyslové šmaky nejím. Do vloček si sypu konopné a drcené lněné semínko, stejně jako do kváskového chleba. Nakoupila jsem mořské řasy, rybí tuk jako doplněk stravy a zvýšila příjem ryb a mořských potvor. Nedávno mě však napadlo.... Co když to přeženu? Co když budu mít naopak moc omega 3 a málo 6, je to vůbec pro středoevropana možné? Jak by se to pak projevilo v těle? Děkuji Katka

Dobrý den, 

přímo tento váš dotaz se objevil ve videu otázek a odpovědí od Petra Havlíčka a Jirky Vacka (čas 47:30). "Předávkování Omega 3 mastných kyselin uplně není běžnou stravou zcela možné."

Přeji pěkný den,

Tereza Fuková