Dobrý den,
na téma bio a farmářské potraviny jsme natočili celý podcast, věřím, že v něm najdete většinu odpovědí.
Časová osa podcastu:
0:00 Úvod
0:50 Co si myslíte o přejídání ale zdravým jídlem?
1:10 Přibírá se méně po zdravých potravinách?
4:00 Můžu si zdravými potraviny způsobit zdravotní problémy?
7:10 Zajímalo by mě, jestli lze přibrat po nadbytku zeleniny, tedy, jestli nadbytek jednoduchých cukrů ze zeleniny se skutečně může přeměnit na tuku a přibrat po ní?
10:30 Jsou lepší farmářské potraviny (lokální a původ ČR) nebo je jistější bio?
11:20 Není bio jako bio. Bio není známka toho, že je jídlo zdravější.
12:45 Farmáři také časté mají "bio" jen se jim nevyplatí dělat ochranou známku.
13:20 Co znamená certifikace IPZ a SISPO a proč se o tom moc neví?
15:50 Nemůžeme žít jen v bio bublině.
17:00 Jaký máte názor na slazení medem? Je med brán jako lepší sladidlo než třeba klasický cukr, nebo je lepší si třeba do kaše nebo čaje dát lžičku medu než lžičku cukru? A názor na kokosový a. třtinový cukr? Čím sladí vy kluci?
22:00 Zkusme se podívat na režim našich předků.
24:40 Počítají se i luštěniny v plechovce sterilované, nebo to je nekvalitní a je třeba si luštěniny uvařit doma? Možná budete překvapení.
30:20 Mají skutečně BIO potraviny nějaký benefit co se výživové hodnoty týče? Např. BIO mléko, BIO maso oproti NEbio.
33:00 Kde nakupovat farmářské potraviny?
36:50 BIO je lež, jen si na tom někdo maže kapsu. Dneska se nedá nic vypěstovat bez hnojiv a i když budu hnojit kravským hnojem, tak ty krávy se dneska nepasou na pastvinách, ale jsou krmeny různými krmnými směsi, granulemi apod. a kdo kontroluje, zda zvířata nejsou krmena zaplísněnými nebo jinak znehodnocenými krmivy?
40:20 Závěr a shrnutí
Přeji pěkný den,
Tereza