Můj účet
Přihlášení
Menu

Proteiny 81 % a více bílkovin

Produkty obsahující 81 g a více bílkovin (proteinu) ve 100 g. Proteiny obsahují maximální množství proteinu a jsou vhodné při těch nejnáročnějších trénincích i při hubnutí. Díky vysokému obsahu bílkovin, minimálnímu obsahu tuku, laktózy a sacharidů jsou vhodné při redukci hmotnosti, jsou výborným doplňkem i v předsoutěžním období. Proteiny z této kategorie se řadí mezi nejkvalitnější proteiny, některé jsou vhodné i pro lidi s laktózovou intolerancí.

Pro koho jsou proteiny 81 % a více bílkovin vhodné?

  • Silově cvičící sportovci a vytrvalci, kteří chtějí podpořit regeneraci a růst svalové hmoty.
  • Ideální i pro ty, kteří si hlídají příjem tuků a cukrů.
  • Mnoho z nich je ideální pro lidé s laktózovou intolerancí.
  • Každý, kdo chce pomoci se splněním optimálního příjmu bílkovin.
  • Každý kdo doplnit bílkoviny v nápoji na svačinu.
  • Ideální do diety.
  • O trochu vyšší cena oproti koncentrátu.

Jak užívat protein?

Protein můžete užívat různými způsoby v závislosti na preferencích a cílech. Zde je několik typů pro užívání proteinů:

  • Smíchejte s vodou nebo mlékem: Většinu proteinových prášků lze snadno smíchat s tekutinou, jako je voda, mléko (mléčný nebo rostlinný nápoj) nebo džus. Doporučený poměr závisí na konkrétním proteinu, takže si přečtěte pokyny na obalu. Obvykle se používá 1-2 odměrky proteinu na 200 - 300 ml tekutiny.
  • Používejte šejkry nebo mixéry: Pro snadné smíchání proteinového prášku s tekutinou bez hrudek.
  • Protein konzumujte podle potřeby: Proteinový doplněk lze konzumovat podle potřeby. Mnoho lidí volí konzumaci proteinového nápoje po tréninku nebo jako svačinu mezi jídly. 
  • Do kaše nebo tvarohu: Protein můžete také použít do kaše, pudinku nebo tvarohu. Jídlo získá větší podíl bílkovin bez tuku a cukru a pokud používáte ochucený protein, jídlo příjemně ochutí a vy tak nemusíte přidávat žádné jiné sladidlo.
  • Při pečení: Protein můžete použít i do svého oblíbeného koláče nebo buchty. Vykouzlíte tak fitness dezert, který bude chutnat skvěle, navíc bude mít větší podíl bílkovin a díky sladidlu v proteinu můžete ubrat na cukru. Inspirujte se našimi fitness dezerty.

Jak užívat protein, pro nabírání svalové hmoty?

Celkový denní příjem bílkovin ze všech zdrojů by měl být v rozmezí 1,6–2,0 g na kilogram tělesné hmotnosti rozprostřený během dne, ideálně ve 3–5 jídlech. Mrkni na náš článek, jak nabrat svalovou hmotu.

Mohu protein používat, pokud mám laktózovou intoleranci? 

Ano, syrovátkové izoláty obsahují téměř nulové množství mléčného cukru (laktózy). Vždy se podívejte na složení produktu, kde poznáte, kolik protein obsahuje mléčného cukru. V nutričních hodnotách proteinu je laktóza uvedena pod označením "z toho cukry". U neochucených a nedoslazovaných přípravků je možné přesně určit obsah laktózy. V těchto případech je laktóza jediným sacharidem, který mohou obsahovat. Ochucené proteiny mohou obsahovat přísady k dochucení, které zvyšují celkový obsah sacharidů ve složení. Každopádně dnes jsou proteiny zřídka doslazovány cukrem či laktózou. Často se používají umělá sladidla, polyalkoholy nebo stévie, které se v kategorii "z toho cukry" neuvádějí.

Jaký je nejlepší proteinový izolát na trhu? 
 

BIOTECHUSA ISO WHEY ZERO

Nejčistší syrovátkový izolát upravený metodou CFM (cross-flow micro filtered). Extrémně vysoká biologická hodnota a extra vysoká schopnost vstřebání řadí tento proteinový přípravek mezi absolutní špičku na trhu.

Zobrazit více
Zobrazit méně
Zobrazit více
Zobrazit méně
Filtry
Zobrazeno 66 produktů
  • Značky
  • Příznaky
  • velikost balení
  • příchuť
zobrazit další produkty
skrýt další produkty
Upřesnit filtry
Řadit dle: