Můj účet
Přihlášení
Menu

Rýžové proteiny

Co je rýžový protein a jak funguje?

Při výrobě rýžového proteinu se zrna rýže zpracovávají tak, aby se oddělil škrob a vlhkost, a zůstává jen koncentrovaný proteinový prášek, který obsahuje 50 - 80 % bílkovin, čímž se stává dobrým zdrojem bílkovin pro vegetariány, vegany. Také je hypoalergenní, což znamená, že jej dobře snáší lidé s alergiemi na mléčné produkty, sóju nebo lepek.

Je skvělou alternativou syrovátkových proteinů, vhodný jak do redukčních diet při hubnutí, tak pro nabírání svalové hmoty. Rýžový protein obsahuje přirozené formy aminokyselin, vitaminy B a E, vlákninu a sacharidy. Nemá žádný tuk, cholesterol ani cukr

Pro koho je rýžový protein vhodný? 

Hlavní výhodou rýžových proteinů je to, že je vhodný nejen pro vegany, ale také pro lidi trpící intolerancí laktózy. Rýžový protein je bez lepku, proto je vhodné i pro celiaky. 

  • Vegani a vegetariáni.
  • Lidé s problémy s trávením laktózy a celiaci (problém s trávením lepku)
  • Sportovci, kteří se snaží budovat svalovou hmotu a upřednostňují rostlinné proteiny.
  • Lidé, kteří se snaží zhubnout a potřebují zvýšit svůj příjem bílkovin.
  • Osoby, které chtějí rozmanitost ve svém jídelníčku pomocí rostlinných proteinů.
  • Lidé, kteří potřebují zvýšit celkový příjem bílkovin ve své stravě.

Jak používat rýžový protein?

Protein můžete užívat různými způsoby v závislosti na preferencích a cílech. Vegan proteiny jsou ideální pro konzumaci samostatně s vodou či rostlinným mlékem. Rostlinný protein můžete přimíchat do své oblíbené kaše, musli nebo si z něj udělat lahodné smoothie s ovocem. Využijete ho i při pečení, kdy dezertům dodáte kvalitní dávku bílkovin. Navíc pokud použijete ochucený protein není často třeba přidávat žádné jiné sladidlo nebo cukr.

  • Smíchejte s vodou nebo mlékem: Většinu proteinových prášků lze snadno smíchat s tekutinou, jako je voda, mléko (mléčný nebo rostlinný nápoj) nebo džus. Doporučený poměr závisí na konkrétním proteinu, takže si přečtěte pokyny na obalu. Obvykle se používá 1-2 odměrky proteinu na 200-300 ml tekutiny.
  • Používejte šejkry nebo mixéry: Pro snadné smíchání proteinového prášku s tekutinou je doporučeno používat šejkry nebo mixéry. To zajistí, že se prášek dobře rozpustí a nezůstanou hrudky.
  • Protein konzumujte podle potřeby: Proteinový doplněk lze konzumovat podle potřeby. Mnoho lidí volí konzumaci proteinového nápoje po tréninku nebo jako svačinu mezi jídly. 
  • Do kaše nebo tvarohu: Protein můžete také použít do kaše, pudinku nebo tvarohu. Jídlo získá větší podíl bílkovin bez tuku a cukru a pokud používáte ochucený protein, jídlo příjemně ochutí a vy tak nemusíte přidávat žádné jiné sladidlo.
  • Při pečení: Protein můžete použít i do svého oblíbeného koláče nebo buchty. Vykouzlíte tak fitness dezert, který bude chutnat skvěle, navíc bude mít větší podíl bílkovin a díky sladidlu v proteinu můžete ubrat na cukru. Inspirujte se našimi fitness dezerty.

Jak chutná rostlinný protein?

Rostlinné proteiny mají hutnější konzistenci a mohou občas trochu padat na jazyk. Narozdíl od syrovátkového proteinu, ze kterého se stane nápoj připomínající mléčný shake, u vegan proteinu můžete stále cítit strukturu prášku. Je to způsobeno tím, že rostlinný protein není 100 % rozpustitelný ve vodě, ale výrobci už umí protein zpracovat na zcela jemňounký prášek, kde strukturu často ani nepoznáte a trávicí enzymy ve vašem zažívacím traktu si poradí s tím, aby se vše dokonale vstřebalo.

Zobrazit více
Zobrazit méně
Zobrazit více
Zobrazit méně
Filtry
Zobrazeno 6 produktů
  • Značky
  • Příznaky
  • velikost balení
  • příchuť
zobrazit další produkty
skrýt další produkty
Upřesnit filtry
Řadit dle: